Mercedes-Benz Sprinter: versnellingsbak mercedes sprinter 312

Brandstof: Diesel, Motorcode: 312

Hoi, ik kan een gebruikte versnellingsbak kopen van een 412, maar ik weet niet of daar qua overbrengingsverhouding verschil in zit meteen 312.
Ik dacht dat dat alleen met achterassen het geval was, maar zeker weten doe ik het niet. Het een bak van een 98' 412 die nu onder een 95' 312 komt.

peter sprinter

Geplaatst door peter sprinter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Er kan ook verschil in de v-bak zitten. Een 412D kan een v-bak met een kortere overbrenging in de eerste versnelling hebben. Zijn de onderdeelnr's wel hetzelfde?

peter sprinter (0), 13 jaar geleden

Weet ik nog niet, want ik moet hem morgen ophalen. Maar als alleen de 1e versnelling anders is, heb ik daar geen problemen mee.
Verder is mijn 1e versnelling ook erg kort, en dan wel zo kort dat ik hem alleen gebruik als ik een zware aanhanger moet trekken.
Voor de rest rij ik altijd in z'n 2 weg.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Nu ik er zo over nadenk kan ook de 312D die v-bak hebben met kortere overbrengingen, dus het kan wel dezelfde zijn als die er nu bij jouw Sprinter gemonteerd is.

peter sprinter (0), 13 jaar geleden

ik heb hem dus opgehaald. In de loop van de week ga ik hem eronder hangen, dus laat ik nog wel even horen
of het past en of de versnellingen anders zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.