Mercedes-Benz 250: voorgloeien

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Na omdraaien contactsleutel gaat voorgloeilampje niet branden. Als de moter even loopt gaat dit lampje enige tijd branden. Wat kan het probleem zijn? De een zegt gloeibougies en de ander voorgloeirelais of nagloeirelais. Wat is het?

HdeJonge

Geplaatst door HdeJonge (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

meestal een gloeier kapot. beste alle gloeiers vervangen omdat andere het dan ook meestal gaan begeven. succes matin

Michel78 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Meest waarschijnlijk is inderdaad dat er een van de gloeipluggen stuk is. Het aan gaan van het lampje is namelijk een signaleringssysteem voor dit probleem.

Tunahan (0), 17 jaar geleden

Ik denk ook inderdaad dat zeer waarschijnlijk de gloeispiralen kapot zijn, hierbij een broederlijke advies voor het afhalen van die krengen :
Voor het uitdraaien van de gloeiers, moet je de motor gewoon stationair laten draaien totdat de motor lekker warm wordt. (Zelfs zo warm dat de ventilator aangaat). Dan kun je met een geschikte (langwerpige) dop sleutel, welke beter grip heeft en kracht kan zetten, voorzichtig los draaien, denk er aan dat je b.v. twee stappen vooruit en een stap achteruit draait. Of drie voor en achteruit etc. Soms willen die krengen door een kortsluiting zichzelf aan de motor "lassen". Niet veel forceren als ze breken moet je naar de vakgarage dan moet dat uitgeboord worden. Dus ga voorzichtig te werk

succes
Tunahan

dekenfrits (0), 15 jaar geleden

Hallo

Ik moet van mijn vito 110 cdi uit 2000 de gloeispiralen vervangen want er zijn er 3 kapot .
Maar hoe ga hierbij het beste te werk?

Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.