Mercedes-Benz 250: tikken motor 250 TD 1992

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 D

Mijn motor tikt en dan ineens verdwijnt het weer. komt langzaam weer op en gaat dan weer langzaam weg. Wat ik hoorde is dat dit de kleppenstoters zijn. Alle 124en schijnen hier last van te hebben. Wat ik me afvraag is: kan dit kwaad, en wat is er aan te doen behalve vervangen.

Michel

michel626

Geplaatst door michel626 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Klepstoters of lekke koppakking (oliedruk verdwijnt tussen blok en kop naar het distributiehuis dus te weinig oliedruk voor de stoters). Kan je meten met oliedrukmeter in de kop.

Als hij tikt bij koude motor en na een minuut of 10 is het over en is hij de hele dag weer stil dan 90% kans op alleen de stoters.

Als het alleen de stoters zijn kan het geen kwaad echter het is een rotgeluid, als ik voor mijzelf een oude MB diesel kocht dan verving ik als eerste de stoters. Is ca uurtje werk. Volg wel de aanhaalvolgorde van de nokkenas.

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vervangen van de stoters is uiteraard het het beste, ik heb goede ervaring met olievervangen en probeer eens 10w40 van het merk Elf in combinatie met een forte of ander merk reinigingsmiddel voor klepstoters, heb hier zeer goede ervaring mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.