Mercedes-Benz Vito 110CDI: Voorgloeilampje

Bouwjaar: 2000

Mijn voorgloeilampje brand voor ongeveer 30 seconden na het starten.
Bij het omdraaien van de sleutel gaat het voorgloeilampje netjes aan (tijdens het voorgloeien dus) en gaat ook uit als dit klaar is. Dan start ik de moteren gaat het lampje meteen na de start voor ongeveer 30 seconden aan.
De moter loopt goed, en lijkt niets aan de hand. Toch heeft hij dit nooit gedaan (tot afgelopen zaterdag)
Weet iemand wat er aan de hand kan zijn ?
Alvast bedankt

ingolfvd

Geplaatst door ingolfvd (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

1 of meerdere gloeibougies minder of defect.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

zowieso uitlaten lezen

Wigcher (0) PRO, 19 jaar geleden

Wees zeeeeeeeeeeeer voorzichtig met het vervangen van de gloeibougies, ze breken soms af. En als dat gebeurt heb je een probleem erbij.

Groeten Wigcher

yusuf (0), 19 jaar geleden

dit heb ik gehad met het injectoren die braken ook af en koste een nieuwe cylinderkop (dus wees voorzichtig)

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je lampje na het starten en lopen aan gaat geeft dat een inderdaad een indicatie van het kapot/minder zijn van 1 of meerdere gloeispiralen. Sluit me absoluut bij paul aan. De winter komt eraan dus vervang die dingen en stomweg allemaal.
Dat is gewoon het beste

ingolfvd (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips, maar toch is het fout gegaan. Heb hem naar een dieselspecialist gebracht die de bougies zou vervangen.
Bij het losdraaien ging het allemaal goed. (ze kwamen zonder braak los) maar eruit lukt niet. Ze zitten vastgekoekt of zijn krom ofzo. Er is ook bijna geen ruimte om hem vast te pakken.
Terug draaien van de bougies lukt ook niet, er zal wel vuil op de draad zitten waardoor ze ook niet meer vast willen.
Is er een soort poelietrekker ofzo om deze te verwijderen ?
Hij wordt morgen naar de mercedes vito specialist gesleept (ambulance) en daar kijken ze of ze er uit willen (zonder te breken)
Ik zal jullie op de hoogte houden.

ingolfvd (0), 19 jaar geleden

Ik heb net contact gehad met vitospecialist. Mijn monteur krijgt een speciale gloeispiralentang van mercedes. Met deze tang kunnen ze de spiralen eruit tikken. Het blijkt een normale procedure te zijn. De spiralen zitten vaak dusdanig vast dat je ze er met een gewone tang niet uit krijgt.
Ik heb goede hoop dat de bougies er heel uitkomen en het allemaal nogal mee valt.
God sta me bij,

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

De dieselspecialist kon/kende het niet????

ingolfvd (0), 19 jaar geleden

Hij kende de tang niet omdat hij die voor de eerste keer was dat hij een vito onderhield. Hij onderhoud misschien wel 100 diesels, (waaronder vele grondverzetmachines) waar alle gloeispiralen er met de hand uit te trekken zijn (nadat ze losgedraait zijn natuurlijk).
De momentratel enzo hebben ze wel (daarom zijn de spiralen ook heel losgedraait) maar die speciale uittrektang was niet aanwezig. Donderdag gaan ze de spiralen vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.