Mercedes-Benz E-Klasse: voorwiellagers

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 cdi

halllo, heb nieuwe linkervoorwiellagers gemonteerd. Weet iemand hoeveel het aanhaalmoment bedraagt van de centrale naafmoer.

operator

Geplaatst door operator , lid sinds 12 jaar geleden

11 Reacties

berendonck PRO, 12 jaar geleden

Centrale moer 1 slag los draaien, tegen de bovenzijde van het wiel slaan en de centrale moer geleidelijk vastdraaien tot het gerammel weg is.

operator, 12 jaar geleden

hallo Harry, bedoel je dat ik de moer gewoon lichtjes moet aandraaien tot de voelbare speling weg is, en dat ik eigenlijk geen kracht moet uitoefenen op de sleutel.

berendonck PRO, 12 jaar geleden

Ja.

operator, 12 jaar geleden

Heb alles mooi netjes uitgevoerd zoals hierboven beschreven, maar het rolgeluid van de lagers is er nog steeds. De lagerringen vervangen is nochthans perfect verlopen, deze zijn mooi tot in de zitting geperst. Heb de rechter voorlagers dan ook maar vervangen maar het geluid is er nog steeds. Ben zo goed als zeker dat het nog steeds van het linkervoorwiel komt. Hoe kan dit nu met de nieuwe lagers.

E.T.Wiersum, 12 jaar geleden

Misschien een stomme vraag maar heb je er wel vet in gedaan?

frans49 PRO, 12 jaar geleden

Het rolgeluid vooraan bij type 211 komt meestal van de banden . Als de banden aan de binnenzijde lichtjes gekapt zijn mag je er zeker van zijn dat de banden de oorzaak zijn . suc6

operator, 12 jaar geleden

heb er wel degelijk vet ingedaan(lagers goed ingevet +ruimte tussen de twee lagers ook opgevuld) en het geluid (rolgeluid) is misschien een verkeerde omschrijving. Het is duidelijk een zoemend lagergeluid en niet van de banden. Deze zijn trouwens nog in perfecte staat.

vraagje, 12 jaar geleden

banden

goed met plate hand aan de binnenkant over de band volen (loopvlak) meestal is dit het euvel zoals hier boven vermeld staat banden kunnen zelfs als nieuw lijken

anoniem-1573996169, 12 jaar geleden

als je je wagen opkrikt en met je wiel draait hoor je dan ook een zoemend geluid ??zo ja dan zijn dit niet je banden

vraagje, 12 jaar geleden

als goed is kan hij niks horen meneer heeft alles vernieuwd schrijft die

operator, 12 jaar geleden

Herman, bedankt voor je wijze raad. Het waren toch de banden. Niet te geloven dat deze zo een geluid kunnen veroorzaken. Wagen rijdt weer als een juweeltje. Trouwens iedereen bedankt voor de medewerking !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.