Mercedes-Benz E-Klasse: vuldop hydrauliek stuurinrichting

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: E 220 CDI

Op het instrumentenbord verschijnt af en toe de opmerking dat vloeistofpeil van de stuurinrichting te laag is.

Binnen de motorkap heb ik hopeloos gezocht achter de vuldop van deze olie, maar ik vind deze niet.

Wie kan mij helpen waar ik dit kan terugvinden; welke type olie mag daar worden toegevoegd?

Dank alvast


Ondertussen terug gekeken naast de brandstoffilter, maar niets te zien.

Wel is er een reservoir naast de reservoir ruitensproeier; Deze reservoir bevat olie en ik dacht dat deze reservoir alleen diende voor de olie in de achterste schokdempers. De wagen is een 220 CDI Combi model en daar zit automatische niveauregeling op. Zou deze olie ook gebruikt worden voor de stuurinrichting????

ChrisMB

Geplaatst door ChrisMB , lid sinds 13 jaar geleden

5 Reacties

jogr63, 13 jaar geleden

De vuldop v/d stuurbekrachtiging bevind zich onder de plastic motorafdekking deze even verwijderen en je ziet hem ( naast het brandstoffilter)

nic PRO, 13 jaar geleden

hier gaat speciale mb hydrolische olie in zijn een aantal soorten voor rij even bij dealer langs voor een flesje dan weet je zeker dat er de juiste olie ingaat anders krijg je kreun geluiden door schuimen van verkeerde olie

ChrisMB, 13 jaar geleden

[quote=jogr63]De vuldop v/d stuurbekrachtiging bevind zich onder de plastic motorafdekking deze even verwijderen en je ziet hem ( naast het brandstoffilter)[/quote]
Dit klopt dus niet; ik zie geen enkele vuldop in de omgeving van de mazoutfilter.

ChrisMB, 13 jaar geleden

Zie de bijkomende info bij mijn eerste vraag.

ToniMB PRO, 13 jaar geleden

Als hij daar niet zit moet je een E klasse combi hebben met niveauregeling, dan is het dat doorzichtige vat achter de linkerkoplamp. Heb je een sedan zit hij toch echt daar waar jogr63 zei, is een zwarte gekartelde dop.

Edit: zie nu dat je de startpost aangepast hebt, is inderdaad dezelfde olie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.