Mercedes-Benz S-Klasse: w220 S600 onregelmatig lopen en soms niet aanslaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: v12

Beste lezers.
Ben sinds gisteren in het bezit van een prachtige mercedes s600 v12 uit nov 2000.
vanuit de garage naar huis ongeveer 80km rijden ging het goed.. de auto heeft voordat ik hem kocht een paar maanden stilgestaan....bij het afzetten van de motor en nadat ik deze na 15 minuten weer wou starten sloeg hij niet meer aan, de startmotor draaide wel rond...... na een aantal keren proberen sloeg hij aan maar ging er een motorstoring lampje branden en liep de auto onregelmatig op 10 tot 11 cilinders.
De anwb gebeld en deze heeft hem uitgelezen.. foutmelding.. krukassensor geeft verkeerde positie aan...en foutmelding overslag cilinder 5 en 6 en een lambda sensor probleem (waarschijnlijk omdat hij niet goed loopt).
Auto heeft net 185000km gereden en is volledig dealer onderhouden.
Wat zou dit kunnen wezen? loopt de motor onregelmatig als de krusas sensor defect is en kan hij daarom de ene keer wel aanslaan en de andere keer niet? vermogen is nu ook minimaal.

graag jullie bevindingen.

autoservicemegen

Geplaatst door autoservicemegen (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

autoservicemegen (0) PRO, 11 jaar geleden

ik zit zelf in de bandelhandel en de goedkopere autos.. de s klasse heb ik prive gekocht

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Ed

Oké duidelijk.

Moderator Problemcar

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

best is deze wagen bij dealer te laten uitlezen en te laten herstellen- ingevolge de testmethode en testkabels en dozen hetgeen universele garage's niet hebben(te kostelijk voor één wagen)en ze ook niet uitlenen.
gr

Jonkers1921 (0) PRO, 11 jaar geleden

Als het een geel groene designo is dan ken ik m. Het lijkt erop dat er vervuiling in zit. Hij moet wel op 98 getankt worden maar daarvan gaat de motor niet in noodloop slechts het motordiagnose lampje gaat branden.

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

You have mail.

autoservicemegen (0) PRO, 11 jaar geleden

nee het is een donkerblauwe... vervuiling in wat? injectoren of de krukassensor

autoservicemegen (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem/problemen inmiddels gevonden.

Vanmorgen bij de dealer geweest! de krukassensor veroorzaakte het af en toe niet starten!! inmiddels deden cilinder 3,4,5 niet meer mee omdat er een bombine rij defect was, deze is gebruikt niet te vinden!! Deze week maar een hoop overuren maken, kosten voor deze reparatie 2190 euro.
Bedankt in ieder geval voor jullie hulp en emails die ik ontvangen heb.

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

ok. gezien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.