Mercedes-Benz 230: waar zit de sensor van de toerenteller van een 230e w124?

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300

Wie weet waar te sensor zit van de toerenteller van een 230e?heb er een 300diesel voor gekocht maar zit even met het probleem dat ik de toerenteller niet kan aansluiten.De 300d heeft hem achter op het blok tegen de bak maar de 230e niet.

sensautos

Geplaatst door sensautos (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 230? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Een benzine toerenteller gaat meestal via de bobine en een diesel meestal via de dynamo volgens mij. Vaak hebben benzinedynamo's ook een W aansluiting voor de evt toerenteller mocht de dynamo in een diesel gaan.

sensautos (0) PRO, 13 jaar geleden

okee maar is er dan ook een mogelijkheid dat ik de toerenteller toch kan aansluiten op het 300d blok.trouwens de dynamo van de 230 heeft exact dezelfde aansluiting als de 300

ahavelaar (0), 13 jaar geleden

Als het een KE-jetronic is werkt de toerenteller vanaf de ontstekingsmodule, die op zijn beurt weer signaal krijgt van de krukassensor.
Volgens mij kun je dan niet de W-aansluiting van de dynamo gebruiken. mvg. Arie

Edwin500sl (0), 13 jaar geleden

Bij deze oude mercedessen word de toerenteller gevoed door een vliegwielsensor, op het motorblok zichtbaar aan de buitenzijde t.h.v. het vliegwiel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 230 of stel zelf een nieuwe vraag.