Mercedes-Benz C-Klasse: Waar zit het relais van de knipperlichten?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

C180 van 1993 elegance

Ik heb vanwege een probleem even de pluspool van de accu van mijn C180 gehaald en toen ik deze erop deed ging het alarm af. Deze heb ik kunnen uitschakelen met de AB maar de knipperlichetn zijn blijven branden, en zonder te knipperen, constant dus. Als ik het gevarenlicht aanzet of de knipperlichten dan gebeurt er niets ik hoor ook geen getiktak.

Ik denk dus dat bij het eraf en erop doen van de pluspool van de accu, het relais is doorgebrand. Ik heb meer dan een uur gezocht maar heb hem nergens kunnen vinden. Kan iemand mij zeggen of dit inderdaad het probleem kan zijn en zoja waar ik het relais kan vinden?

Alvast bedankt!

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

zit die niet in je middenconsole bij je schakelpook,onder je schakelaar van de alarmlichten

Aristoteles (0), 16 jaar geleden

Heb ik net nog gekeken maar ik ken een relais als een vierkant blokje van 5 bij 5 maar deze heb ik onder het plaatje bij de pook niet gezien. Maar jij zegt onder de schakelaar van de alarmlichten maar die zit veel hoher, boven de radio nog. Zit hij dan daar achter? En zoja, hoe verwijder ik die plaat?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

nee nee wacht effe voordat je gaat slopen ik dacht dat je schakelaar op je middenconsole zat bij je pook,misschien dat iemand anders een tip voor je heeft

Aristoteles (0), 16 jaar geleden

ok toch bedankt!

frans49 (0) PRO, 16 jaar geleden

Relais van de knipperlichten zit links voor in de zekeringkast (achterste gedeelte ) ,maar deze zal niet het probleem zijn . Het probleem zit in de alarmstuurdoos , deze zit meestal aan de passagierzijde onder het voeteneinde . Haal de matten eruit en de ijzeren plaat , en geef eens een tik op de alarmrelais . suc6

Aristoteles (0), 16 jaar geleden

Frans, bedankt! Na het verwijderen van de matten en de plaat heb ik een tik gegeven op de alarmstuurdoos waarna de knipperlichten uit gingen! Hartstikke mooi!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.