Mercedes-Benz 200: warmloopprobemen

Bouwjaar: 2000

De 200E met katalysator van mijn zoon heeft warmloopproblemen:
draait dan onregelmatig, slaat af en "zaagt" soms. Dit alles is in dit jaargetijde erg hinderlijk. Warm loopt de motor in alle bedrijfstoestanden prima. Getest: koelwatertemperatuursensor en luchttemperatuursensor (zijn goed,laatste vernieuwd). Als ik na koudstart de draad van de koelwatertemperatuursensor lostrek (4 polen)dan slaat de motor af. Dat laatste vind ik vreemd omdat je dan juist de maximale verrijking verkrijg en ik het idee heb dat er een "gat" in de mengselvoorziening zit. Aan de diagnosestekker heb ik met een contacthoekmeter een dutycycle(tastverhältnis) van 83% gemeten.
Verder: motor in goede conditie, km stand 273000. Onlangs injectorreiniger aan brandstof toegevoegd.
Ik hoop dat er iemand is die een oplossing van dit probleem
weet en de moeite neemt dit aan mij door te geven.

Met vriendelijke groet, Autoleven

autoleven

Geplaatst door autoleven (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Robk10136 (0) PRO, 19 jaar geleden

De spruitstukvoorverwarming kan het probleem zijn,werkt via een temp.schakelaar in de waterpomp en via een relais in de zekering kast.Bij koude start tot een temp. van 60gr neemt deze +/-30amp af.Relais en of Temp schakelaar gaan graag kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.