Mercedes-Benz S-Klasse: wisselaar in bouwen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3,2

hallo wie kan mij helpen ?
ik wil een wisselaar inbouwen waar kan ik licht kabel aansluiten ik heb een command systeem, achterde command is wel een licht kabel aangesloten

Abraham tc

Geplaatst door Abraham tc (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

De wisselaar moet er als het ware tussen komen, de lichtleiding maakt een kring. Dus je moet vanaf de comand of de telefoonkast 1 van de 2 leidingen uit de stekker halen, deze moet dan naar de wisselaar en vanf de wisselaar weer terug. De stekker kun je openklikken om de leidingen eruit te halen. Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat de bedoeling is, lastig uit te leggen.

Abraham tc (0), 16 jaar geleden

Hallo Toni

hartelijk dank voor je informatie
ik wil hem bij de telefoon aansluiten moet ik dan ene kabel terug naar command brengen? of zijn er andere mogelijk heden. moet dan midden consul ook helemaal uitgebouwt worden. ik heb van kofferbak naar onder de achterbak al ingelegd. wachtend op uw antwoord.

mvg.
Abraham tc

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

De leiding die oorspronkelijk naar de telefoon ging moet nu naar de wisselaar, van de wisselaar ga je naar de telefoon en van de telefoon weer terug naar de comand. Het moet een gesloten cirkel blijven, volgorde van de apparaten maakt verder niet uit.
Je haalt de stekker uit de telefoonkast en haalt hier een kabel uit, de kabel kun je verlengen met een speciaal blokje wat hiervoor bedoeld is maar het schijnt ook met een stukje slang te kunnen, je verlengt deze leiding dus naar de kofferbak. Dan moet er nog een leiding terug vanaf de wisselaar naar de telefoonkast in de achterbank, die komt dus weer in de stekker. Middenkonsole hoeft er dus niet uit.

Abraham tc (0), 16 jaar geleden

hallo Toni,

nog maals hartelijk dank. wat ik begrijp is telefoonkast een kabel uit deze naar cd wisselaar van cd wisselaar naar de telefoon. middenkonsule hoeft niet uit dus. waar vind ik telefoonkast? hoe haal ik rug leuining van achterbank eruit?

mvg.
Abraham

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ga ervanuit dat je geen elektrisch verstelbare achterbank hebt? Haal eerst de zitting van de achterbank bank eruit, in de voorste hoeken zit de ontgrendeling hiervoor. Dan zie je aan passagierszijde onder dat isolatiemateriaal een metalen plaat zitten, draai die eruit. De telefoonkast zit hier aan de onderkant tegenaan als ik me goed herinner. Is een klein rechthoekig zwart kastje waar dus een lichtleiding heengaat.
De rugleuning zit aan de onderkant vast met twee of drie plaatschroeven, zie je wel als de zitting eruit is. Die schroeven eruit dan kun je de leuning naar boven toe loshaken. Verder moet vrijwel alle bekleding van de kofferbak eruit om de kabels netjes van de wisselaar naar onder de achterbank te krijgen. Wijst zichzelf wel als je alles goed bekijkt. Enige wat misschien iets minder duidelijk is zijn die rechthoekige klemmetjes waar het achterpaneel van de kofferbekleding mee vastzit, eerst met een klein schroevendraaiertje die rechthoekjes eruit wrikken en dan kun je de onderste delen van de klemmetjes eruit wippen.

Abraham tc (0), 16 jaar geleden

Beste Toni,
ik heb plaat los en er uit gehaald. licht kabel heb ik gevonden wat is de beste manier nu om licht kabel aan te sluiten? vanuit de command naar telefoonkast van daaruit naar wisselaar van wisselaar naar command denk ik ik zie geen andere optie? wat is de beste manier kabel naar command aan leggen wat moet ik allemaal los halen?
alvast bedankt

Abraham tc

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, vanaf de wisselaar ga je dus terug naar de telefoon, maar alles is hier nu wel over genoemd in vorige reacties. Lees die eerst nog eens goed door, ga het proberen en stel concrete vragen als je ergens op vast loopt.

Abraham tc (0), 16 jaar geleden

Beste Toni MB
het is gelukt alles werkt perfect. bedankt.

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Mooi zo, graag gedaan en bedankt voor de terugkoppeling!

Abraham tc (0), 16 jaar geleden

Airmatic

Hallo wie weet iets over deze probleem?

tijdens het rijden melding stop wagen is te laag. inderdaad wagen helemaal gezakt. wie weet wat dat is en oorzaak waar zit de compressor.

mvg.

Abraham TC

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

De compressor zit rechtsvoor achter de bumper, als je de voorste onderplaat eronderuit haalt kun je erbij. Meest voorkomend probleem bij airmaticstoringen bij de w220 is oxidatie aan de dikke stekker aan de pomp. Stekker lostrekken, als de aansluitingen geoxideerd zijn de stekker ertussenuit knippen en de draden aan elkaar solderen of met goede kabelverbinders weer verbinden. Gaat dus om die dikke stekker met een bruine en rode draad. Als dit niet het geval is zul je de auto even moeten laten uitlezen.

Abraham tc (0), 16 jaar geleden

ToniMB

Het is gelukt inderdaad oxidatie, schoongemaakt weer op gezet.

Nog maals bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.