Mercury 0: Mercury grand marquis slaat af bij inschakelen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.6

De auto start prima maar zodra je wilt inschakelen slaat de motor af. Als de auto heel lang warm heeft staan draaien ( 15/20 min ) dan blijft hij wel lopen bij inschakelen. Bougies en bougieskabel heb ik al vervangen. Heeft iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn en wat dan de oplossing is?

Alvast erg bedankt.

Michel.

whatever196

Geplaatst door whatever196 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercury 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Vacuum gecheckt? ik neem aan dat je met inschakelen bedoelt, het vanuit de park of neutraal in de versnelling zetten, dus in R of in D.

Loopt de auto ook onregelmatig stationair? brandt het check engine lampje ook even bij het gas loslaten als je rijd?

het zou namelijk ook het stappenmotortje kunnen zijn, komt erg vaak voor.

gr

Peco Power

whatever196 (0), 15 jaar geleden

Hoi Peco,

Dank je wel voor je suggestie's. Het deed daarom vermoeden dat het probleem toch wel ingewikkelder zou zijn dan ik kan oplossen met mijn kennis van auto's. Met een beetje geluk gisteren bij iemand terecht gekomen die de auto kon uitlezen. Het blijkt nu de luchtmassameter te zijn die kapot is. Het verklaard natuurlijk ook precies de symptomen nu .. Nieuwe missie wordt dus nu om zo'n luchtmassameter te zoeken tegen een redelijke prijs. Ben in ieder geval erg blij dat je gereageerd hebt op mijn vraag en dank je er hartelijk voor, het was de goede aanzet tot de oplossing.

Groetjes,

Michel.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Luyben Soest of Autopart Den Dolder www.autopart.nl voor gebruikte luchtmassa meter, nieuw: Tyra pparts in Bunschoten spakenburg www.tyra.nl

even contact opnemen, een nieuwe kost soms net zoveel als een gebruikte.

gr

Peco power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercury 0 of stel zelf een nieuwe vraag.