Mercury Forum

Zoek & filter binnen 221.616 topics
24 topics gevonden | Pagina 1 van 1

Mercury

Mercury was een Amerikaans automerk dat in 1939 werd opgericht door Ford. Het merk was bedoeld als luxemerk tussen de gewone Fords en de duurdere Lincolns in. In de jaren 50 en 60 kende Mercury een grote populariteit in de Verenigde Staten en Canada. In de jaren 70 en 80 ging het minder goed met het merk en in 2011 werd besloten om het merk stop te zetten.

Mercury stond bekend om zijn luxueuze en comfortabele modellen, zoals de Grand Marquis en de Cougar. Het merk had ook enkele legendarische modellen, waaronder de Mercury Eight uit 1949 en de Mercury Monterey uit de jaren 60. In latere jaren werden er ook compacte en sportieve modellen uitgebracht, zoals de Mercury Capri en de Mercury Cougar XR7.

Mercury werd voornamelijk verkocht in Noord-Amerika en was daar ook erg populair. Het merk had echter weinig succes in andere delen van de wereld en werd daarom ook niet geëxporteerd. Mercury was altijd nauw verbonden met Ford en maakte gebruik van veel Ford-onderdelen en -technologieën, waardoor de verschillen tussen de twee merken soms niet heel groot waren.

Modellen Mercury