Mini Cooper: Bijrijders deur ontgrendelen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1599, Vermogen (kw): 87

Hallo,
allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Mike uit Amsterdam en sinds kort trotse eigenaar van een Mini Cooper uit 2001. Zelf erg handig en technisch aangelegd en tot nu toe gaan mijn auto's alleen nog naar de garage waar ik het speciale gereedschap of kennis niet voor in huis heb.

Dan het probleem met de Mini Cooper. Sinds een paar dagen krijg ik met geen mogelijkheid de bereiders deur niet meer open. Van meerdere malen sluiten en openen met de centrale vergrendeling (schakelaar in de auto, open en sluiten via deurslot bestuurders kant en natuurlijk de binnen en buiten hendel van de deur zelf. Inmiddels ook al zover dat ik de passagiers stoel heb verwijderd en met een beetje geweld nu ook het deurpaneel. Daar treft ik het slot aan welke aan alle zijden nog correct verbonden is met de kabels. Ik heb meerdere malen geprobeerd meer kracht uit te oefenen op de hevel voor het openen van buitenaf. Ook heb ik het kapje inmiddels al geopend om meer kracht uit te oefenen op de ontgrendeling van binnen uit. Maar dit alles mocht helaas niet helpen. Als ik het knopje naar beneden duw en daarna de binnenhendel bedien dan kom deze wel weer omhoog. Ook heb ik het raam op een klein kiertje staan zodat de deur eventueel zou kunnen ontgrendelen.

Ben nu echter ten einde raad, en hopelijk heeft iemand hier een goed tip welke mij veder kan helpen.

Alvast bedankt!

Mike

mike86

Geplaatst door mike86 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mike86 (0), 4 jaar geleden

Helaas niemand met een oplossing gekomen dan mijzelf.

Hier een korte beschrijving van hoe dit probleem op te lossen.

Raam op een klein kiertje zetten voordat je begint!

stap 1: Accu loskoppelen
stap 2: Stoel verwijderen, plus kabels van de gordel/airbag.
stap 3: de 4 torx schroeven uit het deur paneel verwijderen. Let op 1 zit verstopt achter de reflector.
Stap 4: Deur paneel lostrekken benden in de hoek met behulp van een grote schroevendraaien. Dit vergt aardig wat kracht maar het is de enige manier.

Stap 5: kabel van buiten portiergreep loshalen. Deze wil er nog wel eens voor zorgen dat de hevel niet ver genoeg omhoog komt waardoor intern het slot het openings mechanisme niet mee neemt.

Stap 6: probeer nu de deur te openen met de klink aan de binnenzijde. Als je geluk hebt dan was dit een mogelijke oorzaak. Indien de deur openend dan kun je verder gaan met het verwijdeeren van het slot.

Indien de deur niet opengaat ga dan verder:

Stap 7: Verwijderen van buiten portier greep. Deze zit met twee imbus/sleutel 10 bouen vast. Klinkt verwijderen. Nu heb je zicht op het slotmechanisme. Nu kun je de zwarte behuizing verwijderen zodat je de kabels en het "stokje" aan de binnenzijde ook kunt verwijderen.

Net boven de hevel van de buiten opening de plastic kap wegbreken welke je toegang geeft tot een zwart/grijs heveltje.

Stap 8 deze naar de toe trekken en de deur gaat dan als goed is open (in mijn geval)

Nieuw slot bestellen, en deze weer inbouwen.

Ik heb foto's van details welke ik kan emailen indien gewenst.

mike86 (0), 4 jaar geleden

opgelost

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Bedankt voor de gedetaileerde uitleg .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.