Mini 1000: remmen vast en koppeling vast

Bouwjaar: 1978, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1000

al geruime tijd staat de mini stil, elk jaar laat ik de motor even lopen, was ook nu weer het geval motor loopt prima , toen ik de auto uit de tent wou rijden zat het koppeling pedaal vast, na wat druk uit oefenen kon ik het pedaal weer indrukken, ik start de motor , maar hij ging niet in een versnelling.
mijn andere auto met de sleepkabel ervoor gezet in zijn versnelling gezet met de motor uit dit ging wel, doch met trekken bleken de achter remmen vast te zitten.
Nu staat de auto op een tent zeil, dus dit zeil trekt onder de wielen mee, ik kan de achter wielen eraf halen, en met een hamer tegen de trommels slaan, maar of deze dan los komen ?.
Ik wou de auto eens wassen, om dan te koop te zetten, maar op deze manier gaat dit niet lukken, wie weet hoe en wat ? al vast bedankt

tippie

Geplaatst door tippie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini 1000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 8 jaar geleden

Van de handrem af en een paar goede klappen tegen de velg geven, komt dan wel los

Garage_LUX (0) PRO, 8 jaar geleden

achterremmen kun je losser stellen dmv een 5/16 vierkant aan de bovenzijde achter op de ankerplaat
De stelnok uitdraaien dan komen de remschoenen los van de trommels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini 1000 of stel zelf een nieuwe vraag.