Mini One: startmotor tikt alleen maar

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4

hallo,

Ik heb het volgend probleem, heb een mini one 2005 diesel, bij het starten hoorde ik alleen maar tikken aan de starter, hierbij heb ik de starter vervangen maar spijtig genoeg deed hij erna terug hetzelfde. Voor zekerheid heb ik ook een ander batterij gestoken en nog niks.
Wanneer ik startkabels aanhang aan de pluspool onder schutbord start hij wel.
Waar kan dit aan liggen, zekering 125A langs de startpool is goed en ook de zekeringen langs de batterij in kofferbak zijn ook goed

Geplaatst door

bmww (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hoi,
Enkel tips omtrent Uw probleem: Vergewis je dat de accu zich in een volledig geladen toestand bevindt. Maak de accu polen en klemmen goed schoon dus er mag geen oxidatie op zitten. Smeer de accupolen lichtjes in met zuurvrije vaseline en zet de accuklemmen goed vast ze mogen beslist niet los zitten hierdoor ontstaat weer oxidatie door vonkvorming. controleer ook evt. massa verbindingen ook de motor ten opzichte van de carrosserie.
Gr. Theo

ford-12 0

10 jaar

doe even een 4 punts meeting dan weet je waar de storing zit

jan5047 0
badge

10 jaar

Dag Theo en Jan,

Dankzij jullie tips is het opgelost. Heb alle kabels doorgemeten en het was de dikke plus kabel die vanuit de koffer naar voor ging. Hij was onder auto zo goed als afgebroken, heb deze hersteld en alles is terug in orde


Dank voor jullie tips

bmww 0

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini One of stel zelf een nieuwe vraag.