Mini John Cooper Works 2015: Topspeed niet volgens fabriek

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B48A20B, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 170

Dag medeleden,

Sinds kort ben ik eigenaar van een prachtige mini JCW uit 2015 met een automaatbak. Wat een heerlijke auto en wat een vermogen. Echter viel mij op dat de auto niet de topsnelheid haalt zoals aangegeven.

auto liep niet harder dan 232/233 (teller 242/243) op GPS, volgens fabrieksopgave zal dat 246 moeten zijn. Dit is in verschillende richtingen getest (ivm wind.)
Het is niet dat het van belang is dat ik elke keer de top zal kunnen halen zoals aangegeven, zal het kunnen zijn dat de auto wat vermogen heeft verloren en hoe zal dit hersteld kunnen worden?

Km stand: 103.000 ong
uitlaat: JCW pro
standaard software, reeds nog een software update gehad bij BMW. Dus auto is ook niet getuned.
Recent nog een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd bij een officiële BMW dealer
Tank V-Power
en heb er al een busje injectie cleaner door de tank gegooid.

Auto is ook verlaagd met een K&W streetcomfort schroefset en heeft 18" OZ velgen.

Weet iemand waar dit mogelijk aan kan liggen?

ironisnl

Geplaatst door ironisnl (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini John Cooper Works? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 2 jaar geleden

Niet iets zoeken dat er niet is , is mijn gevoel , geen enkele auto haalt wat de fabriek aan geeft , de 1 loopt iets langzamer de ander iets harder .

FRANCOIS 51 (5), 2 jaar geleden

de fabrikant ,geeft de waardes aan in perfecte omstandigheden m.a.w. , ze testen in de beste weer omstandigheden, de baan , de banden, de bandendruk ,het gewicht incl bestuurder ,de tank inhoud etc ....dus met je test is niets mis mee ,maar laat ons eerlijk wezen ...zijn zo'n snelheden wel verantwoord en hoelang wil Jij Je rijbewijs houden ?

Hans4040 (310) PRO, 2 jaar geleden

Kan ook aan de bandenmaat liggen; als die een fractie kleiner zijn dan de fabrieksmaat lever je snelheid in.
Maar dan nog, is 243 niet genoeg?

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Welke maat banden zit er om die 18 inch velgen?
Als die breder zijn dan standaard dan heb je wel iets meer luchtweerstand dan normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini John Cooper Works of stel zelf een nieuwe vraag.