Mitsubishi Space Star: 5e versnelling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,
ik heb een Space Star 1.6 uit 2002 met 235.000 op de teller en die schiet boven de 100 km/h constant uit de 5e versnelling. Ook de snelheidsmeter valt wel eens terug. Heeft iemand een idee wat 't zou kunnen zijn ???
Richard

Rixhie

Geplaatst door Rixhie (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (100) PRO, 5 jaar geleden

snelheidsmeter weet ik niet. De 5 versnelling is versleten. Kans is groot dat dit onder de auto gemaakt kan worden.

Rixhie (0), 5 jaar geleden

Beste Highway,

Dank voor de reactie... had me laten vertellen dat eventueel de bakolie vervangen ook een optie was. Maar dat is te mooi om waar te zijn denk ik dan haha.

Mit.Ral (0) PRO, 5 jaar geleden

R,
Natuurlijk, kan het in de versnellingsbak zelf zitten. Maar ik zou als de versnellingsbak in alle andere gangen goed werkt zonder geluid. Eerst de schakelstang busjes onder de auto vervangen ; de busjes die de schakelstang direct met de versnellingsbak verbinden !! Kosten een paar losse euro's en elke Mitsubishi dealer weet dan welke je bedoelt !! Deze werden bij dit model heel veel vervangen ivm slecht in achteruit of 5e versnelling schakelen !!
Het uitvallen van je snelheid meter wordt veroorzaakt door je snelheid sensor deze zit boven in de versnellingsbak. En kost nieuw een paar tientjes..
Succes

Rixhie (0), 5 jaar geleden

Beste Mit.Ral,

Zit iig ook genoeg speling zijwaarts in de versnelling dus die ook meteen maar vervangen idd... dat zijn de kosten dan ook niet en wellicht ook't probleem. Woensdagochtend heb ik een brug gehuurd, haal de kap (waar de 5e versnelling zich bevind) ook los om alleen te kijken. Olie wil ik sowieso vervangen. De snelheidsmeter staat los van 't probleem met de 5e versnelling begrijp ik... dus die maar meteen meenemen in 't verhaal.

Hartelijk dank voor de info en laat woensdag weten hoe 't afloopt...

Groeten Richard

Rixhie (0), 5 jaar geleden

Hallo allen,

Gisterochtend heb ik de auto op een hefbrug gezet en de zwarte cover verwijderd... had verwacht dat er wat olie uit zou komen maar de bak was praktisch al leeg (niet goed dus). Zag al wel dat de bak wat vochtig was bij de uitgaande as maar dacht dat in een later stadium te repareren als de as hoes vervangen moest worden. Afijn... al snel zag ik dat de schakelvork versleten was (rubber dopjes mistte op uiteinde vork). Andere vork gehaald bij de sloop en deze gemonteerd. Olie erin en zag dat deze er net zo hard weer bij de uitgaande as hoes eruit kwam. Hoes lek dus... deze ook in de middag maar meteen vervangen. Heb de busjes nog niet vervangen (tijd). De klus was goed te doen (dankzij de hefbrug)... de bout van de motorsteun moet ook los anders krijg je de cover er niet af !!!

Iedereen hartelijk dank voor de inbreng

Groetjes Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.