Mitsubishi Lancer Wagon: Aanhaalmomenten cilinderkop

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GLXI

Zou iemand mij de aanhaalmomenten kunnen vertellen van de cilinderkop bouten.
Ik heb een lekke koppakking en wou deze graag vervangen.
Ook zou ik willen vragen of iemand ervaring heeft met de Payen pakkingset. Ik gebruik normaal nipparts, maar Payen zitten alle keeringen en klepseals bij volgens de omschrijving.

alvast bedankt

DenneD

Geplaatst door DenneD (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wim12199 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit zijn rekbouten, de maximum lengte van de bouten (gemeten van aan de bovenkant van de rondel tot onderaan de schroefdraad) mag niet langer dan 96,4 mm zijn, anders moeten ze vervangen worden.
Aantrekken bouten : vast draaien met 75 Nm, terug losdraaien, vastdraaien met 20 Nm, 90° aantrekken en vervolgens nog eens 90° aantrekken.

DenneD (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de info. Nog even ter informatie van mijn werk.
Ik zit al een aantal uren te eikellen op de krukaspoelie. Ik heb een nieuwe luchtsleutel gekocht (1200nm 3 traps) maar krijg hem er niet mee los. Enige tips, of deugt er iets anders niet.
Gebruik de compressor op 7 bar zoals aanbevolen. Op 10 bar werkt hij helaas ook niet.

Highway (120) PRO, 15 jaar geleden

Sleutel er op zetten en dan starten zodat de krukasbout even schrikt. De sleutel een klein stukje van een chassisbalk afzetten.

3234dmtr (0), 15 jaar geleden

Vliegwiel blokkeren door iets stevigs door de opening in het koppelinghuis in de starterkrans te steken . Goede dop gebruiken met vaste sleutel ( dus geen ratel ) en deze verlengen met een stuk pijp. Komt gegarandeerd los ( zonder geweld ).

DenneD (0), 15 jaar geleden

Gelukt. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.