Mitsubishi Lancer: Ontsteking

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 glxi

Dag allen,

Ik wil de bobine demonteren die ingebouwd zit in het ontstekingshuis, maar nu stuit ik op een probleem ik krijg het laatste plaatje er niet uit lijkt wel of hij met een ronde ring op het asje(v.d. rotor)is geperst. Aangezien de bobine daar achter zit(met 2 schroeven is hij los) moet hij toch op de een of andere manier los te halen zijn, of moet ik heel het ontstekingshuis loshalen (2bouten aan blok).?

Danny t

Geplaatst door Danny t (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

ik denk dat je fout zit ,daar zit geen bobine.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

maak er eens een fotootje van

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Hier wordt een hallgever bedoelt......

henk4359 (0) PRO, 16 jaar geleden

complete verdeler demonteren,plaatje met paspen verwijderen en als je aan de bovenkant alles los en afgetekend hebt kunje de as eruit halen

Danny t (0), 16 jaar geleden

[quote=henk4359]complete verdeler demonteren,plaatje met paspen verwijderen en als je aan de bovenkant alles los en afgetekend hebt kunje de as eruit halen[/quote]
Bedankt voor de reactie(s) ga morgen kijken of ik hem eruit krijg, en of hij start geeft namelijk geen vonk.

henk kroezenga (0) PRO, 16 jaar geleden

als je zeker weet dat het in de stroomverdeler zit ,kun je denk ik het beste een ruilverdeler nemen van bv actronics 0546-660410
bobines gaan eigenlijk nooit stuk,vermogenstransistor,bdp/toerentalgever wel.
motor ecu ook wel

Danny t (0), 16 jaar geleden

[quote=henk kroezenga]als je zeker weet dat het in de stroomverdeler zit ,kun je denk ik het beste een ruilverdeler nemen van bv actronics 0546-660410
bobines gaan eigenlijk nooit stuk,vermogenstransistor,bdp/toerentalgever wel.
motor ecu ook wel[/quote]
Zeker weten doe ik het niet meer, probleem begon met kapotte accu, nieuwe ingezet startte niet meer. Verdeelkap, rotor vernieuwd, geen vonk ( bougiekabels juiste vogorde overgezet). Aarde aansluitingen nagekeken ontroest nog niets, heb mij laten vertellen dat het de bobone,of het elec troniche element onder de verdeelkap , in het verdeelhuis(4 draadjes erop kon zijn.( is dat die vermogenstransistor?)
Kan je mij vertellen welke stappen ik moet nemen waar de storing zit? en weet hoe ik de waardes kan meten aangezien ik geen gegevens van de auto heb.Ook zal het handig zijn om te weten op welke plaats de bdp motor ecu enz zitten? voordat ik een ruilverdeler koop.

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Accu goed om? (+ aan de + - aan de -)?

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zit er misschien een startonderbreker op waar jij niets van weet ,doordat de spanning er af is geweest kan deze zijn geactiveerd.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.