Mitsubishi Lancer: inhouden, wordt er hardstikke gek van!! help me aub!

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 12v 4G15 motor

Hey mensen,

Ik heb een mitsubishi lancer gekregen van mijn pa (eerste eigenaar al sinds 1991), de auto heeft al 260.000km op de teller staan, maar start (met eerste accu, afkloppen) en loopt nog altijd als een zonnetje en gebruikt nagenoeg geen olie, kortom is de motor voor zijn kilometers nog in topstaat!!! Maar er is 1 MAAR aan het verhaaltje, als de motor zwaarder wordt belast, bijv met meerdere personen in de auto of als ik boven een bep toerentaal uitkom den boven de 2500 - 3000 rpm (heb geen toerenteller) begint hij heel erg in te houden, ook als ik bijv op de snelweg rond de 100km/h rij en wil doortrekken houdt hij ook dan wil hij echt niet vooruit komen. ik heb al eens de bougiekabels vervangen maar dit mocht niet baten. Zou het misschien iets met de LMM te maken kunnen hebben en is deze te testen of wat kost het om hem te vervangen als hij nog te krijgen is????

hartelijk dank voor de reakties alvast

MVG joost

joost88

Geplaatst door joost88 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je hem al eens laten uitlezen? luchtmassameters gingen vroeger niet vaak kapot bij dit model, gasklepsensors gingen vaker stuk.

joost88 (0), 16 jaar geleden

ow zo interessant! kan dit dan ook een reden zijn waarom hij inhoud?? en zijn beide problemen de zijn bij het uitlezen?

mvg joost

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

en benzinefilter al eens vernieuwd

joost88 (0), 16 jaar geleden

weet ik niet zeker, is dit het proberen waard?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

nou als die er al van 1991 inzit is dit zeker de moeite waard

joost88 (0), 16 jaar geleden

maar zou ik daar het inhouden mee verhelpen?? mja denk dat ik dat dan maar even ga proberen en anders laat ik hem wel ergens uitlezen, wat kost dit ongeveer??
mss ook nog effe vermelden, ik heb ook vaker dat mijn check engine lampje gaat branden, maar dit heeft naar mijn idee geen verband met het inhouden, het brand dan 500m en dan gaat het weer vanzelf uit.

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Dan moet er een storing in het geheugen staan. Laten uitlezen en je weet meer. Wellicht kun je de auto ook via een teststekker uitlezen. Dan heb je alleen een tabel met codes en een draadje nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.