Mitsubishi Lancer Station Wagon 2007: ABS lampje soms aan

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4G18, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 72

(zie ook mijn vraag betreffende de distributieriem van deze auto)
Bij mijn auto komt soms het ABS lampje aan. Maar alleen onder de volgende omstandigheden;
tijdens een lange rit na ca. een uur rijden en dan alleen bij hogere snelheden van ca. 120, 130 km/h.
Remwerking blijft normaal, remvloeistof is op peil. ABS unit onder motorkap onbeschadigd en stekkerverbinding ziet er schoon uit. (Alleen het kapje er af gehaald krijg de stekker zelf en tot nu niet af.)
Na de rit en de volgende start is het lampje weer uit en blijft ook uit tijdens alle volgende korte ritten (thuis, boodschappen in de buurt enz.) tot de volgende lange snelle rit het weer aankomt.
Iemand een idee waardoor dit lampje alleen onder deze omstandigheden aankomt en verder niet?
Bij voorbaat dank voor de genomen moeite.

CRA

Geplaatst door CRA (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Heb je het ABS al laten uitlezen?
Dat kan een hoop gezoek, gegis, ergernis, tijd en geld besparen.

kaleido 1 (275) PRO, 2 jaar geleden

Lijkt te maken te hebben met temperatuur , het beste is de auto uit te laten lezen met de daarvoor geschikte apparatuur , geen Ali of ander hobby dingetje , als het goed is komt daar een zoekrichting uit , van daar uit verder werken.

CRA (0), 2 jaar geleden

oldford en kaleido 1, excuses voor mijn trage reactie.
De auto staat op dit moment in de garage (geen mitsubishi dealer maar een erg goede universele garage) mensen zijn er goed opgeleid, betrokken en hebben alle apparatuur.
Ik hoop later vanmiddag iets te horen. De distr. riem gaat er toch ook uit, blijkt dat Mitsubishi voor 1.6 motoren 6 jaar aanhoud of 90.000 km.
Ik laat nog even weten hoe het met het ABS afloopt.
Dat kan even duren omdat dat lampje alleen steeds aankomt op de terugweg naar huis, 1 uur 45 min. 's avonds als je 120/130 km/h mag en dus stevig doorrijdt.
Gek genoeg blijft het op de heenweg overdag, dan bijna 2 uur bij max. 100 km/h sukkelen, gewoon uit. Dit is elke keer zo.
Ik ga om dit straks weer te testen als er vandaag evt. iets gevonden is, maar die lange rit is naar mijn schoonmoeder, dus stel ik dat meestal zo lang mogelijk uit.
Dank voor het meedenken en de reactie, ik laat het nog weten.

CRA (0), 2 jaar geleden

beste oldford en kaleido1,
Weer (te) lang gewacht met update, sorry! Lancer heeft inmiddels zijn beurt gehad en ABS probleem wijst in de richting de linker voorwiel sensor. Dit volgens mijn garage (en testkast) waarvan de eigenaar jarenlange Mitsubishi ervaring heeft.
Er is e.e.a. aan schoonmaakwerk verricht en we hebben afgesproken om het nog even zo te laten. De sensor zit in de fusee en als je pech hebt en de sensor erg vast zit, kan het een aardige klus zijn om de hem eruit te krijgen. Kan zijn dat de sensor bij hoge snelheden de voorbijkomende blokjes niet meer zo goed kan bijhouden o.i.d.
Anyhow, nog geen lange rit naar Brabant gemaakt en dus tot nu ook geen lampje aan. De distributieriem is ook vernieuwd, dus eerst maar eens een lange rit maken. Voor nu sluit ik dit item, mocht het ABS lampje wel weer aankomen dan gaat de sensor er hoe dan ook uit. Oude auto is prima, maar voor mij moet hij technisch 100% in orde zijn. (een leven lang aan vliegtuigsystemen gewerkt, vandaar heel precies in techniek)
Dank voor jullie meedenken, Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.