Mitsubishi Lancer Station Wagon 2009: plotseling en soms trillen stuur

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4G18, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 72

Kan er iemand met me meedenken? Gister begon het stuur hevig te trillen bij ongeveer 80 km/h. Doorgereden en na wat snelheidsveranderingen was het een kwartier weg. Op de terugweg vergelijkbaar: soms hevig trillen, soms zonder problemen rijden. De dag ervoor gaf de auto bij het wegrijden achteruit een eenmalig knoepend geluid. Zo'n geluid alsof de trommelremmen achter vastzitten, maar de auto heeft schijfremmen rondom. Toen niet veel of harder gereden.
Het trillen voelt anders als een onbalans in de wielen. Het stuur slingert niet en ik heb (de laatste tijd ;) ) geen stoepranden geraakt.
Ik dacht aan een probleem met de aandrijfassen, homokineten ofzo. Heb vanmorgen de voorkant afwisselend opgekrikt. Achterwielen geblokkeerd, handrem eraf (werkt die bij schijfremmen rondom ook op de voorwielrem?) Aan de aandrijfassen is niets te voelen. Zit allemaal netjes vast, geen speling. Het loshangende wiele boven onder bewegen geeft geen speling, maar.. met name het rechter voorwiel was maar heel moeilijk rond te krijgen. Geprobeerd om de remklauw terug te duwen, maar zag niet hoe ik dat moest doen. De linker kant had het ook een beetje maar in mindere mate. De remschijven lijken ook erg dun. Daarna en eindje gaan rijden. Niets bijzonders te horen. Maar als ik de auto laat rollen met 30-40 km/h is het net alsof er in het (rechter?) wiel een slag zit.
De mogelijkheden:
1. Het geheimzinnige lancer trilprobleem, maar lijkt me onwaarschijnlijk omdat het plotseling en hevig begonnen is.
2. trillen als indicatie van remschijfslijtage?
3. vastzittende remklauw
4. kapot wiellager dat niet voelbaar is omdat er nog druk op de remleiding staat. Of omdat het lager zo kapot is dat het vastgevreten zit?
Misschien nog andere dingen? Wat zou ik voor testen kunnen doen om een en ander uit te zoeken?

Pammie62

Geplaatst door Pammie62 , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

Pammie62, 1 jaar geleden

Net nog even wat verder gereden. Het rechter voorwiel wordt echt heet!. Links niet.

oldford PRO, 1 jaar geleden

Lijkt er toch heel erg op dat je remklauw vast staat en de remmen continue aanlopen in dat rechter voorwiel.

lange-frans, 1 jaar geleden

waarschijnlijk ....roest op remzuiger daardoor gaat hij niet terug.

Pammie62, 1 jaar geleden

OK, dank. Ga ik dat morgen eerst eens proberen te fixen.

Pammie62, 1 jaar geleden

In eerste instantie een keer of tien afwisselend de remschijven uit elkaar geduwd met een schroevendraaier en hard het rempedaal ingeduwd. Dat werkte onvoldoende. Vervolgens de hele rem cilinder gedemonteerd en schoongemaakt. Zat inderdaad een behoorlijke roestrand. Werkte na in elkaar zetten wee perfect!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.