Mitsubishi Lancer Station Wagon 2005: centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4G18, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 72

Goedemiddag allen,
Ik kan sinds kort niet meer met mijn afstandbediening mijn auto ontgrendelen,
Ik heb de batterij vervangen en heeft het heel even nog gedaan maar ik moest steeds dichterbij komen om de auto te openen. Wie weet wat het kan zijn en waar zit de ontvanger van het systeem?
Groet,

René

René T

Geplaatst door René T (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

24 Reacties

CRA (0), 2 jaar geleden

Hallo René,
Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn Lancer Wagon uit 2007. Ik zou graag van je horen of het bij jouw auto inmiddels is opgelost en zo ja, op welke manier.
B.v.d. voor de moeite,
Vr.gr. Cees

René T (0), 2 jaar geleden

Goedemiddag Cees,
Mijn probleem is nog niet opgelost. Af en toe reageert het ook niet meer bij mij.
Ik heb er ook even niet meer verder naar laten kijken. Ik had de hoop dat hier een reactie zou komen.

Groet,
René

Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

En ik heb heb ook hetzelfde probleem, met mijn Lancer.Uit 2007,als de ene sleutel het niet deed ,deed de andere ook niks en als de andere het weer deed ,deed de andere het ook weer maar nou doen ze het allebei niet meer. Op YouTube heb ik wel het een en ander langs zien komen om hem weer aan de praat te krijgen .Maar! .dat is allemaal in Engels of Spaans en aangezien ik always een bad cijfer had voor Engels ben toch bang dat je toch bij de dealer uitkom.

Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

Probeer dit eens
https://northcoastkeyless.com/2005-mitsu...

    Op deze site staat een handleiding - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden
    Bedankt. Ik heb de instructie gelezen en ga het proberen zodra ik een nieuwe afstandbediening heb. - René T (0), 2 jaar geleden

CRA (0), 2 jaar geleden

Hoi Stefan,
Er staat op deze site idd een sleutel programmeer instructie voor o.a. een Lancer 2007. Of dat voor eenzelfde Lancer is zoals wij ze hier hebben rondrijden weet ik niet. Het is te proberen natuurlijk. In elk geval bedankt voor de suggestie en de verwijzing naar de site.
Als het een beetje fatsoenlijk weer is ga ik er toch mee aan de slag. Je moet toch het portier open hebben om die data link connector te vinden onder het dashboard. Dus beetje koud nu.
Ik heb 2 onbeschadigde sleutels met nieuwe knoopcelletjes die het altijd goed hebben gedaan, dus wie weet.

CRA (0), 2 jaar geleden

Ter aanvulling;
https://youtu.be/Nv45rc2zhBI
Hier vind je het you tube filmpje dat laat zien hoe je met het doorverbinden van de contacten 1 en 4 op de datalink connector onder het dashboard te werk gaat. Er wordt niet bij gesproken (dus geen lastig Engels Stefan) Het 6 x indrukken van de nood knipperlichten schakelaar komt er ook in voor. enz. Gewoon proberen maar.

Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

Ik heb het net wel geprobeerd en inderdaad het ging precies zoals het filmpje .Let wel op eerst de deuren sluiten voor dat je poort 1 met 4 verbind dit heb ik gedaan met een stroom kabel van een halve meter ,aan het eind 2 kabel schoentjes geknepen en de andere in de poorten gestoken mannetje en vrouwtje zo kwam ik er toch achter dat het toch aan de sleutel lag hij reageerde wel op lock maar niet op onlock . het zit waarschijnlijk in het print plaatje of in de drukknoppen .op AliExpress staat heelveel voor de Mitsubishi en heb 2 nieuwe printplaatjes besteld voor besteld voor €13,- dus wordt vervolgd

René T (0), 2 jaar geleden

Hallo heren,
Bedankt voor jullie reactie's . Ik heb de vergrendeling in een losse zender en niet in de sleutel.
Ik ga zodra ik een nieuwe zender kan vinden dit proberen.
https://youtu.be/2pgquEyxsYM in dit filmpje word de zender gebruikt, die ik heb.

    Stefan,
    Bedankt voor je update, Speciaal dat je de deuren gesloten moet hebben en de tip van de kabel. Ik gebruikte een paperclip omdat ik lui was en deed het dus met een deur open. Was niet slim. ik ben nu ook ver gekomen met de instructie in het filmpje. Eigenlijk tot aan het eind van de procedure, en de sleutel(s) zouden nu dus geprogrammeerd moeten zijn, maar werken nog steeds niet. Heb de printplaatjes schoongemaakt en licht met contactspray bewerkt incl. de (nieuwe) batt. contacten. Vermoed dat ook van mijn sleutels beide printplaatjes een probleem hebben. Wel vreemd dat beiden stuk zouden zijn.
    Maar zou jij mij de bestelnummers kunnen, willen doorgeven van de printplaatjes die je besteld hebt. Voor dat geld wil ik het graag bestellen.
    Alvast b.v.d.
    Groeten, Cees - CRA (0), 2 jaar geleden
    T.av. René,
    Bedankt voor je bijdrage. Ik ken dit filmpje ook en is dezelfde procedure; https://youtu.be/Nv45rc2zhBI
    waar ik het eerder over had, laat maar weten of en hoe het je lukt. Altijd handig, want mijn andere auto is een Spacestar en die heeft ook losse zenders i.p.v. in de sleutels. Volgens mij ook niet origineel, maar werkt als een trein. Deze oplossing zou voor mij ook prima zijn. - CRA (0), 2 jaar geleden
    Tik op AliExpress in bandkey 2/3 Knops afstandsbediening
    Verkoper is keysale 2015 store - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden
    toets in : Keysale2015store Mitsubishi dan heb je hem gelijk - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

René T (0), 2 jaar geleden

Hallo allen,
Het is mij gelukt om de afstandbediening te activeren.
Maar ik denk dat het bij mij in de ontvanger zit.
Ik denk dat deze in de portier zit, maar weten jullie dat?
Groet,
René

    Of is de ontvanger waar je de draden insteekt om een afstandbediening te koppelen? - René T (0), 2 jaar geleden
    De ontvanger hebben ze mij verteld zit aan het zekering kastje vast links naast het stuur - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

CRA (0), 2 jaar geleden

Hoi René, Stefan
Je schrijft dat je de afst. bed. hebt kunnen activeren, maar ook dat je denkt dat het bij jou in de ontvanger zit. Dus m.a.w. het is nog niet gelukt om de deuren te openen en sluiten met je geactiveerde sleutel?
Ik kom ook net weer uit de auto na een uurtje klooien! Beide sleutels (printplaatjes, nieuwe knoopcellen enz. helemaal opnieuw schoongemaakt, zelfs wat grafietpoeder tussen de printplaatjes en de drukknop schakelaartjes geblazen enz. enz. aan een slecht contact kan het echt niet meer liggen. Bij het indrukken van de lock en unlock schakelaartjes gaan ook keurig in beide sleutels de rode ledjes branden. Dus, ga er vanuit dat er ook een goed signaal naar de ontvanger gaat.
Maar nu lukt het wel om in de programmeer mode te komen (6x indrukken hazard light schakelaar en de deuren gaan één keer dicht en weer open, maar vervolgens lukt het niet meer om een sleutel te programmeren door 3 x op lock te drukken. Gister lukte dat wel, maar vervolgens werkten de deuren nog steeds met beide sleutels niet en doorverbinding enz verwijderd. Het blijft een hardnekkig probleem. Ik heb ook nog een component locatie diagram van de Lancer waarop de ontvanger te vinden moet zijn. Ga daar verder naar kijken, schijnt idd ergens links bij of op de deurstijl te zitten, maar ik heb er nog niet serieus naar gezocht.
Intussen heb ik bij AliExpress nieuwe 433Mhz printplaatjes en houders besteld omdat ik die van mij gewoonweg niet meer vertrouw. Deze zijn zo in de sleutels te plaatsen. Zie foto. Ik heb mijn hoop daar op gevestigd, maar of het wat wordt??
Misschien te overvloede, maar de zekeringen en kastje zijn goed te bereiken als je het opberg vakje wat ervoor zit verwijderd. Uitklappen, vakje a.d. bovenkant inknijpen en dan eruit halen. Waarschijnlijk al bekend.
Wordt vervolgd.

    Hoi CRA.
    Ja het programmeren is me wel gelukt. Alleen krijg ik de deuren open als ik bij de bestuurdersportier sta. Normaal kan dat veel verder van de auto vandaan.
    Succes nog met jou probleem. - René T (0), 2 jaar geleden
    Dat Is/was de handzender die je had ? Of een nieuwe - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden
    Goedemorgen Stefan,
    Ik heb een tweedehands afstandbediening bij www.mitsubshionderdelen.nl gekocht.
    Ik denk ook een ontvanger nodig te hebben. Eerst zoeken waar die zit! - René T (0), 2 jaar geleden
    Je moet het zelf weten maar ,ik zou toch eerst maar een nieuwe handzender proberen ik heb slechte ervaring met gebruikt het is vaak genoeg gebeurd dat ik het alsnog weg kan gooien omdat het ook versleten is ik heb er 2 gekocht op AliExpress daar heb ik meer vertrouwen in.heb al eerder daar Sleutelonderdelen besteld - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

CRA (0), 2 jaar geleden

foto, nu wel?

CRA (0), 2 jaar geleden

xxx

    Originele foto was te groot. - CRA (0), 2 jaar geleden

Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

Ik denk dat het toch in die sleutels zit het is net zoals een huisslot op een gegeven moment is is hij zo vaak omgedraaid dat het niet meer soepel gaat .dat is net zo als met die knopjes indrukken op een gegeven moment geven ze de geest.ik vind op internet ook niks over die ontvanger wel over sleutel zelf,Hier rijden niet zoveel Mitsubishi maar wereldwijd wel

    Ik heb van de week 2 nieuwe zenders binnen gekregen ,batterijtje zaten erin geprogrammeerd volgens de beschrijving 3 keer op lock gedrukt maar op unlock reageerde hij nergens op ,op allebei.
    Conclusie : dan ligt het aan de ontvanger daar hapert wat - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden
    Hoi Stefan.
    Ik ben zelf even niet meer verder gegaan met het zoeken naar de ontvanger.
    Ben jij al verder gekomen? Bij mij werkt het nog wel, maar alleen naast de portier.
    Groet,
    René - René T (0), 2 jaar geleden
    Ik heb de zenders binnen gekregen en gedaan zoals beschreven poort 1 en 4 verbonden 6 keer op de waarschuwinglichten geduwd deuren ver en ontgrendelen en 3 keer op lock deuren gingen dicht en 3 keer op unlock daar reageerde hij niet op nog een paar keer herhaald ook met de oude zenders maar het zelfde resultaat nu heb ik maar een afspraak gemaakt met de Mitsubishi dealer als ze hem uitlezen weten ze precies wat er aan de hand is ,gevaar is dat je van alles gaat vervangen en nog geen resultaat hebt. - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

CRA (0), 2 jaar geleden

Stefan,
Ik ben nog in afwachting van mijn zenders. Zouden ong. 14 Feb. binnenkomen, maar na jouw reactie ben ik niet echt hoopvol dat het nog goedkomt. Misschien dan nog een 2 de hands ontvanger of zo van de sloop, maar ja ??
Eerst maar eens kijken wat mijn nieuwe zenders (hopelijk) doen, of niet doen als ik ze binnen heb. Wordt vervolgd.
Cees (CRA)

Adam020 (0), 2 jaar geleden

Hallo allemaal, ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een Mitsubishi Lancer Wagon 2 liter uit 2007.
Echter zat er bij de auto alleen maar 1 sleutel die niet eens origineel is en behoorlijk versleten.
Nu heb ik een andere sleutel er gelijk bij laten maken, aangezien ik erg bang was dat deze niet meer zou werken.

Zojuist zag ik deze post en kreeg ik gelijk 2 vragen:

1) Is het wellicht mogelijk om een zender te kopen via AliExpress zodat mijn centrale deurvergrendeling weer doet via een afstandsbediening?
Heeft iemand hier ervaring mee (ik heb dus geen afstandsbediening o.i.d. in mijn bezit, ook geen sleutel code o.i.d.)?
Want naar mijn weten zit er standaard op een Mitsubishi Lancer Wagon 2.0 Edition uit 2007 centrale deurvergrendeling die te regelen is met een afstandsbediening, toch?

2) Indien dit zou werken kwam ik er niet helemaal uit welk type ik moet hebben. Op AliExpress worden sowieso 2 verschillende types (wat betreft frequenties en chips etc.) aangeboden.
Namelijk:

ID46 Chip OUCG8D-620M-A 313.8Mhz

https://nl.aliexpress.com/item/400089490...

&

433Mhz Met ID46 Chip

https://nl.aliexpress.com/item/400031133...

De eerste heeft 313.8Mhz en de 2e 433mhz bijv. maakt dat wat uit?

Voor de duidelijkheid ik zou dan alleen gebruik willen maken van de afstandsbediening voor de centrale deurvergrendeling (die sleutel zal ik dan niet gebruiken aangezien ik al net een nieuwe heb).

Ik hoor graag jullie advies ,opmerkingen of anders  alvast bedank!

René T (0), 2 jaar geleden

Hoi Adam020
Bij www.mitsubshionderdelen.nl kan je je vraag neerleggen.
Zij kijken aan de hand van je gegevens welke afstandbediening je waarschijnlijk nodig hebt.
Succes.

    Ah ok ga ik gelijk even doen, bedankt Rene voor je snelle reactie! - Adam020 (0), 2 jaar geleden
    Graag gedaan. Ik hoor wel of het is gelukt. Veel rijplezier met je auto!! - René T (0), 2 jaar geleden
    Helaas geven ze geen nuttige info :-( Alleen dat het een sleutel met afstandsbediening is.....joh ahahaha - Adam020 (0), 2 jaar geleden

Adam020 (0), 2 jaar geleden

Ik heb op https://northcoastkeyless.com/ wel het volgende kunnen ontdekken: 2007-2017 Mitsubishi Lancer 4-Button Remote Head Key Fob (FCC: OUCG8D-625M-A, P/N: 6370A477)

Echter zal je net zien dat op AliExpress het FCC nummer afwijkend is....namelijk OUCG8D-620M-A...

Ik hoop dat iemand nog advies /info heeft en anders moet ik er maar een bestellen en hopen dat die het gaat doen :-S

CRA (0), 2 jaar geleden

Hallo allemaal,
Het heeft ff geduurd, maar vandaag kan de vlag uit. Eindelijk mijn ontvangen zendertjes uit China (433Mhz) kunnen proberen.
En tot mijn eigen verbazing ging het helemaal goed. D.w.z. in 1ste instantie kon ik maar één sleutel programmeren. Als ik dan de 2 de ging doen werkte die goed maar 1 ste weer niet en andersom. Maar ja als je de 1 ste sleutel hebt gedaan moet je die in het contactslot laten en vervolgens de 2 de gewoon vanuit de hand (3 x lock indrukken) De 1 ste sleutel moet dus de hele tijd in het contactslot blijven.
Ik heb nu weer 2 werkende CV afst. bedieningen en werken ook zelfs vanuit binnenshuis door het raam met de auto op de oprit en stuk verder. Uiteindelijk bleken dus wel van beide sleutels de chip en of de drukknop schakelaartjes niet goed meer te werken.
Ik voeg hierbij een paar afbeeldingen toe, o.a. de programmeerinstructies (echt belangrijk is; stap voor stap uitvoeren en een goede doorverbinding maken op de data link connector, liefst met een tweelingsnoertje dat lang genoeg is en makkelijk in de aansluitingen 1 en 4 geduwd kan worden door de isolatie ca. een cm te strippen en de draden te vertinnen. Dan zitten ze lekker stevig in de contacten van de connector.
Mochten er vragen zijn na mijn lange verhaal, maar toch uiteindelijk een successtory, dan hoor ik het wel en zal ze naar beste kunnen beantwoorden.
Succes en groeten,
Cees

    P.S. De CR code verwijst naar de juiste zendertjes via de Ali Express site search. - CRA (0), 2 jaar geleden
    Gefeliciteerd 🎊 wat een opluchting - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden
    Bij mij ging op lock wel ik heb daarna ook 3 keer op unlock gedrukt of had dat nu net niet gemoeten - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden

CRA (0), 2 jaar geleden

Hoi Stefan,
Volg de instructies echt stap voor stap, is erg belangrijk, (maar de 3 x op unlock drukken horen daar niet bij). Je gebruikt eerst één sleutel en die laat je in het contactslot zitten op off. Dan ga je aan de gang met het doorverbinden van de draden, vervolgens 6 x drukken op de hazard light schakelaar en als het goed is hoor je één x lock/unlock.
Dan (terwijl de sleutel nog steeds in het contact zit) druk je 3 x op de lock button van diezelfde sleutel. Als je dan nog 1 x lock/unlock hoort is het programmeren van die sleutel gelukt. Dan is het belangrijk dat je (binnen 1 minuut !!!) de 2 de sleutel programmeert. Dat kan door gewoon vanuit de hand 3 x op de lock button drukken van deze 2 de sleutel. Je hoort dan weer 1 x lock/ unlock en is de programmering van beide sleutels een feit.
Succes!
Groeten, Cees

    Dat is goed nieuws Cees en bedankt voor je aanvullende info!! - René T (0), 2 jaar geleden
    Nog een keer geprobeerd 6 x op waarschuwinglichten en 3 x op beide sleutels op lock reageren wel maar dan niks meer ,nu laat ik hem eerst maar uitlezen bij de dealer - Stefan van Setten (0), 2 jaar geleden
    Jammer dat ik er blijkbaar als enige in geslaagd ben om de boel aan de praat te krijgen. Ik hoop van harte dat jullie uiteindelijk ook succes zullen hebben.
    Vr. Groeten,
    Cees. - CRA (0), 2 jaar geleden

Adam020 (0), 2 jaar geleden

Update van mij.
Deze sleutel besteld via AliExpress maar helaas werkt deze niet:

€ 16,54 15% Off | Keyyou Fob ID46 Chip OUCG8D-620M-A 313.8Mhz Afstandsbediening Sleutel Voor Mitsubishi Galant Eclipse Lancer Outlander 2007 2008 2009 2010 2011
https://a.aliexpress.com/_vqEjEz

Dus ik heb nu die van Cees besteld (433mhz). Hopelijk werkt deze wel. Zodra ik hem ontvangen heb laat ik weer wat van mij horen.

    Hoi Adam 020,
    Ik hoop van harte dat het jou ook gaat lukken. Veel succes alvast. Laat het maar weten en als ik je ergens mee kan helpen hoor ik het van je.
    Groeten,
    Cees - CRA (0), 2 jaar geleden

Adam020 (0), 2 jaar geleden

Nou het werkt perfect! Vandaag ontvangen en binnen nog geen 1 minuut werkte de afstandsbediening (die Cees /CRA heeft doorgegeven)! Bedankt iedereen hiervoor en met name Cees!

Nu is mijn tweede vraag....welke case hoort bij deze afstandsbediening? Heeft er iemand wellicht een foto van of een link naar bijv. aliexpress of een andere aanbieder?

Alvast bedankt!

Adam020 (0), 2 jaar geleden

Is dat deze?

€ 1,31 38% Off | Keyyou 2/3 Knoppen Fob Voor Mitsubishi Lancer Ex Evolution Grandis Outlander Fob Geen Sleutelblad Auto Afstandsbediening Sleutel Shell Case
https://a.aliexpress.com/_v6raUz

    Hallo Cees en Adam dus de conclusie is de 433mhz bestellen met de twee knops shell case?
    Dan wil ik dat ook nog proberen.
    Groetjes - René T (0), 2 jaar geleden
    Beste René, zag nu pas je reactie (de melding was in mijn spam gekomen). Maar inderdaad 433mhz moet je hebben (deze: € 7,36 13% Off | Keyyou Keyless Entry Auto Afstandsbediening Sleutel Core Vergadering 433Mhz 2/3 Knoppen Voor Mitsubishi Lancer Outlander 2008 2009 2010 2011 2012
    https://a.aliexpress.com/_vb0R1t ).
    Heb er zelf nog een besteld voor het geval dat (onderdelen zijn erg schaars). - Adam020 (0), 2 jaar geleden

CRA (0), 2 jaar geleden

Adam gefeliciteerd! Mooi werk!
De sleutelshell case die je doorgeeft lijkt mij de goede te zijn.
Het is dan natuurlijk nog wel nodig om, en het originele sleutelblad en de transponderchip (even vast lijmen in de uitsparing) over te zetten in de nieuwe case, maar dat kan niet moeilijk zijn. (Ik ga er nu van uit dat je oude shell case stuk is of dat je die helemaal niet meer hebt)
Ik heb de foto's van mijn sleutels bijgevoegd. Dat zijn originele Mitsubishi shell cases. Volgens mij kan je die ook voor niet al te veel geld bij een Mitsubishi dealer (leeg) kopen.
Bij aankoop destijds van mijn Lancer (bij off. dealer, was er één sleutel echt stuk. De dealer deed er nogal moeilijk over en zou duur zijn enz. enz. Ik heb hem toen gevraagd om een lege shell case en heb de boel zelf overgezet.
Veel succes Adam en René en ik hoor het graag t.z.t.
Gr. Cees

CRA (0), 2 jaar geleden

Foto's waren te groot, nu alsnog hierbij.

    Bedankt Cees! Ik heb inderdaad deze besteld via AliExpress. Nogmaals bedankt en we (jij) hebben dit topic erg goed afgesloten denk ik zo! - Adam020 (0), 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.