Mitsubishi Colt: accelereren gaat niet krachtig genoeg

Bouwjaar: 1991

Mijn Mitsubishi Colt 1.5 GLi uit 1991 (automaat) heeft moeite met optrekken. Rustig optrekken en wegrijden is geen enkel probleem, maar bij het opgaan van de snelweg en snel willen optrekken van 50 naar 100 gaat niet, het optrekken gaat slechts langzaam. Ook bij een snelheid van rond de 100 km/h, als je dan bijv. plotseling en SNEL naar de 120 moet om iets in te halen, gaat het niet. Je moet heel rustig accelereren en de tijd ervoor nemen om naar een hogere snelheid te komen, het gaspedaal niet volledig indrukken, dan gaat het wel. Eenmaal op snelheid lijken er geen problemen te zijn.
Als je toch te snel wil accelereren, klinkt het of de auto gaat 'blazen'. Het is zelfs voorgekomen, bij volledige 'kickdown', dat de motor toen afsloeg.
Ik heb het advies gekregen de overdrive uit te zetten bij accelereren (er zou iets mis zijn met de overdrive), maar hiermee is het probleem niet opgelost (volledige kickdown heb ik echter niet meer durven testen).

Jullie ideeen hierover zijn zeer welkom!

niki8189

Geplaatst door niki8189 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Egeltje (0), 19 jaar geleden

Mijn vrouw heeft denk ik hetzelfde probleem met een Colt 1.5 12V uit 1992. Stationair draaien en weinig gas geven gaat goed, maar als je enigszins normaal wilt accelereren en wat meer gas geeft houdt de auto in en begint te brommen en te bokken. Ook wanneer de auto stil staat en je trapt even op het gas dan slaat hij bijna af. Wanneer je dan heel langzaam gas bij geeft is er niks aan de hand. Ik heb de oorzaak ook nog niet gevonden, maar ik denk dat er iets mis is met de vervroeging van de ontsteking. Als ik meer weet zet ik het op de site!

opelfan (0), 19 jaar geleden

als het gaat om een injectiemotor? gasklephuis eens goed reinigen . Ook al meegemaakt met de 1.5 uit de lancer en probleem was opgelost !

bij deze wil ik iedereen op deze site een prettig eindejaar toewensen !! en veel autoplezier .

Egeltje (0), 19 jaar geleden

Klopt, is een multipoint injectie. Bedankt voor de (razendsnelle!) tip, ik zal eens een poging wagen de boel schoon te maken. Ik heb op een andere plek gelezen dat daarna de ECU opnieuw moet worden ingeregeld, dus dat zal ik dan meteen ook maar even doen.

Ook van mijn kant de beste wensen voor iedereen en hopelijk hebben we deze site niet te vaak nodig!

Egeltje (0), 19 jaar geleden

Mario bedankt!!! Na reiniging van het gasklephuis bleef de motor in eerste instantie 'zagend' stationair draaien. Dit bleek te worden veroorzaakt door een foutieve afstelling van de aanslagnok op de stappenmotor. Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar ook problemen gehad en hebben ze een en ander geprobeerd opnieuw af te stellen. Nu de afstelling is aangepast loopt de auto weer als de brandweer. Mijn vrouw houdt van stevig optrekken en met mijn 135 pk Peugeot moet ik flink doorpoken om haar bij te houden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.