Mitsubishi Colt: motor slaat af bij geen gas geven (lage snelheid of stilstan

Bouwjaar: 1991

Mijn Mitsubishi Colt 1.5 GLi uit 1991 (automaat) slaat wel eens af bij stilstaan voor een stoplicht of bij rijden met heel lage snelheid (geen gas geven), bijvoorbeeld in file op snelweg. Hierbij gaat ook het Check Engine lampje branden. Het lijkt erop dat het afslaan voorkomen kan worden door bij stilstaan wat gas te blijven geven (maar dit gaat moeilijk bij een automaat). Het komt met de tijd steeds vaker voor, de laatste week zelfs iedere dag.
Eenmaal is het zelfs voorgekomen dat de motor helemaal niet wilde starten. De pogingen voor starten van de motor werden gedaan zonder gas te geven. Toen de rechterbougiekabel eruit getrokken werd om te kijken of er wel vonk kwam, startte de motor plotseling wel (toeval?). Na terugplaatsen kabel startte de motor nog steeds. Probleem is toen dus nooit vastgesteld. De volgende dag wilde de motor weer niet starten, maar met een beetje gas geven, weer wel. Daarna is de motor altijd wel gestart, maar slaat hij dus af bij stilstaan of heel langzaam rijden.

Kan dit liggen aan een vuile brandstofklep, of een luchtfilter dat vervangen dient te worden?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

niki8189

Geplaatst door niki8189 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefaan11095 (0), 19 jaar geleden

Ik heb net hetzelfde probleem en ik sta in de lijst net onder jou merk ik nu. De mijne is wel geen colt maar het antwoord van Anton is ok. Ik heb bijkomende informatie gekregen van erwin: Waarschijnlijk heb je de accu om één of andere reden losgemaakt. De ECU is hierdoor ontregelt. De gasklep reinigen is de oplossing, dan is de ruimte rond de klep groter en moet dus de ECU een nieuwe regeling maken voor het stationiar toerental.

Een ECU kun je zelf inleren door de motor op bedrijftempratuur te brengen, motor uit, maar op contact laten staan, de accu pool los te halen, 20 sec de pool los te laten, de pool er op zetten en de motor starten, geen gas geven , geen verbruikers aan zetten zoals lichten en kachel, en de motor 5 minuten stationiar te laten lopen.

groetjes,
Stefaan

stefaan11095 (0), 19 jaar geleden

sorry, de mijne is wel een colt maar geen automaat bedoelde ik.

niki8189 (0), 19 jaar geleden

Dank je Stefaan

Het probleem was opgelost na schoonmaken van de diverse filters en de gasklep.

maloo (0), 18 jaar geleden

ik heb t zelfde probleem....
ga effe de ecu opnieuw instellen... De garage zei dat ik dat moest doen door gewoon contact helemaal uit.... accu los, 5 min latenm staan, starten met gas op 2000 toeren.... na 1,5 min langzaam gas terug nemen, maar dat werkte dus niet....
Doe t wel op jullie manier
mzzl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.