Mitsubishi colt 1.3 12 V: LPG G3 doet ineens niets meer

Bouwjaar: 1997

Het volgende doet zich voor:

Met nog 25% volume in de tank slaat tijdens het rijden de motor af; ineens niets meer. De gastank volgetankt zonder resultaat, ook niet na langere tijd en meerdere pogingen.
- 190.000 km, naar wij weten altijd op LPG G3 (Vialle)
- de motor start gewoon op benzine (rood), schakelt automatisch over op gas (groen) en stopt dan na 1 seconde (benzine druk valt dan pas weg ?)
- de auto rijdt prima op benzine.
- de afsluiter op de tank hoor je omschakelen
- de afsluiter op de verdamper voel/hoor je schakelen
- de choke op de verdamper voel/hoor je schakelen
- de gas toevoerslang heb ik losgenomen van het gasmengstuk in de lucht inlaat, dan met de mond flink zuigen op de dikke slang, bij overschakelen geen gastoevoer. Geen doorstroom.
- de gasleiding van het vloeibaar gas voor de afsluiter op de drukregelaar een stukje losgeschroefd, er komt voldoende vloeibaar gas uit.

- de aansluiting van de verdamper op de dikke toevoerslang (naar het gasmengstuk) heeft (aan de verdamper) een elektrisch component met 4 draadjes. Ik denk een elektrisch regelbare gaskraan. Contacten zien er goed uit; geen corrosie e.d..
- Achter/onder het dashboard kastje zit de computer. Daar in de buurt twee loshangende zekeringen waarvan ik denk dat ze van het gas zijn. Beiden zijn heel.

Ik vermoed dat het probleem in de elektronica zit, maar hoe test ik verder?

dupl-u-2210-5dd14852dd990+theovdbroek

Geplaatst door dupl-u-2210-5dd14852dd990+theovdbroek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ERWIN2924 (0) PRO, 19 jaar geleden

DE REGELKLEP , MET DE 4 DRADEN OOK AL UIT ELKAAR GEHAD?, BOVEN KANT KUN JE ERUIT DRAAIEN, KOMT ER DAN OOK GAS UIT NA HET STARTEN.
HET LIJKT DAT ER NA DE VERDAMPER GEEN GAS UIT LOOPT, DAT KAN DE AFSLUITER OP DE VERDAMPER ZIJN , OF DE REGELKLEP DIE DICHT BLIJFT STAAN.

dupl-u-2210-5dd14852dd990+theovdbroek (0), 19 jaar geleden

Dat was een goede tip. Ik heb de regelklep opengeschroefd en bekeken tijdens het overschakelen op gas. Werkt goed (gelukkig). Bij verder zoeken vond ik dat de gasafsluiter op de verdamper toch niet goed schakelde, ging niet goed open. Deze vervangen en het probleem was opgelost!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.