Mitsubishi COLT: Airco compressor draait niet

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 135930, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Mijn Airco is ermee gestopt. Ik heb de druk op laten meten. Er is voldoende druk. Bij het aanzetten hoor ik niets schakelen , alleen het lampje gaat aan. De poelie van de compressor draait wel mee maar de as van de pomp staat stil.
Is het nu een koppelingsprobleem in de pomp of elektronisch. Ik weet ook niet welke zekering of welk relais er geschakeld wordt hiervoor.
De garage geeft aan dat de reparatie/vervanging van de pomp circa 800 Euro kost. Maar als het slechts een elektronisch probleem is, zal dat wat anders worden denk ik.
Welk relais zou ik eerst moeten checken.

RIBE 57

Geplaatst door RIBE 57 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

JdeP (10), 6 jaar geleden

Op het deksel van de zekeringkast staat 'meestal' een schema van de zekeringen en relais.

een voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=zW8-452n...


Succes

RIBE 57 (0), 6 jaar geleden

Bedankt, maar ik heb op dit zekeringen en relais paneel geen defecte zekering en of relais geconstateerd. Er was er ook geen een van, waarbij AC of airco bijstond. Dus moet ik verder zoeken. De stekker op de compressor kreeg ik er nog niet af om spanning te meten

kaleido 1 (1660) PRO, 6 jaar geleden

Daar moet je wel beginnen , krijg je geen spanning op de spoel dan doet de airco het inderdaad niet , dus eerst maar eens meten , stekker is indrukken en dan zou hij uit elkaar moeten gaan.

RIBE 57 (0), 6 jaar geleden

Oké, bedankt.morgenochtend op z'n vroegst

arjenhofstra (0) PRO, 6 jaar geleden

Volgens mij heeft deze geen magneetkoppeling maar een compressor met opbrengst ventiel. Als deze niet meedraait is de compressor defect.
Controleer dan ook het systeem op vervuiling! En controleer de rest van het systeem goed zodat je niet snel weer hetzelfde probleem hebt.

wim12199 (0) PRO, 6 jaar geleden

is inderdaad een compressor met kantelschijf en niet met een koppeling, deze wordt gestuurd door de motor-ecu.
Kijk maar eerst of er voldoende gas op het systeem zit.
Groeten

RIBE 57 (0), 6 jaar geleden

Ik heb de druk op laten meten en er zit voldoende koelmedium in het systeem. Een garage in de buurt wil het voor 800 euri repareren. Dan zit er een nieuwe pomp op. Ga eerst nog verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Had ik maar een technische tekening van de compressor.

RIBE 57 (0), 6 jaar geleden

In ieder geval allen alvast bedankt voor de tips.

RIBE 57 (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk bleek toch de pomp stuk te zijn en de gasdruk te laag door lekkage. Er is een nieuwe pomp geplaatst, systeem gespoeld,en gasdruk op pijl gebracht. In totaal minder dan 500 euro kwijt voor alles. De airco doet het weer. Allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.