Mitsubishi COLT: motorlamp brandt tegelijk met temperatuurlamp dan begint de auto

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 135950, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 80

goedendag als de auto koud is rijdt hij perfect zodra hij op temperatuur komt gaat de motorlampje branden tegelijk met temperatuurlampje dan begint de auto te schokken gaan de lampjes uit dan kan je weer gewoon rijden maar dat duurt niet lang paar seconden aan en uit, sta je stil dan valt hij uit als de lampjes gaan branden maar start weer gelijk ik heb de auto uitgelezen toen gaf de auto de foutcodes p0123 gasklep/pedaal positie sensor A hoog circuit en p0122 gasklep/pedaalpositiesensor/schakelaar B laag circuit p0606 processor regelapparaat aan. ik heb de gasklephuis en de gaspedaal verwisselt maar de probleem was niet opgelost ik heb ook een andere benzinepomp geprobeerd en de temperatuursensor vernieuwd ook naar de Mitsubishi dealer geweest om de software te updaten van de gasklephuis maar haalt niks uit .ik heb de auto de volgende dag weer uitgelezen toen gaf hij allen de foutcode p0606 nog aan. ik sta voor een raadsel kan het de computer zijn en als dat zo is kan er een computer met een andere artikelnummer in maar wel van de zelfde motor 1.5 16 v

harold g

Geplaatst door harold g , lid sinds 4 jaar geleden

11 Reacties

Siem Bijman PRO, 4 jaar geleden

Heeft dus blijkbaar wel iets te maken met het warmer worden van de motor. Hoe is de temperatuur op het dasboard? En kun je ook de temperatuur uitlezen die de boordcomputer aangeeft?

harold g, 4 jaar geleden

aan siem bijman
er zit geen temperatuur meter in deze auto en de motor wordt niet warm

Kevin1978, 3 jaar geleden

Beste Harold g,

Ik heb precies het zelfde probleem, hoe heb je het opgelost, want ik word er ook gek van. Bij mij branden ook het motormanagement lampje, het temperatuurslampje gaat ook een paar sec branden, dan schokt de auto. Ook voor het stoplicht slaat hij heel soms af. Heb ook de foutcode P 0606.

Hans4040 PRO, 3 jaar geleden

P0606 is een processorfout, in de ECU of PCM

Bron: Autodata®

Gerlof23 PRO, 3 jaar geleden

Beste Harold G,

Wij hebben hier een Mitsubishi Colt staan met exact hetzelfde probleem.
Krukassensor, temperatuursensor, rempedaalsensor vervangen en P0606 blijft over. Hoe heeft u dit probleem opgelost?

s jansen, 3 jaar geleden

Beste Harold G.

Ik heb een Mitsubishi colt van 2009 met het zelfde probleem. naar de dealer geweest uit laten lezen, geen foutcode zeggen ze.
door rijden tot het motormanagement continu gaat branden dan terug komen. dat gebeurt tot heden nog niet. het probleem heeft de auto wel 10 to 15 keer per dag. is het bij jou auto al opgelost. of iemand die het weet.

Bart3636, 3 jaar geleden

Goede avond

Was op zoek naar de oplossing van dit probleem. Mijn colt is ook afgelopen week ook begonnen met dit probleem . Lees hier dat er al veel sensor vervangen zijn zonder resultaat

harold g, 3 jaar geleden

ik heb de auto zo verkocht aan een handelaar volgende dag stond hij op marktplaats
zonder probleem wat ze gedaan hebben weet ik niet

feyenoord-2, 1 jaar geleden

Hier zelfde probleem, voedingen en massa's belast gecontroleerd van de ecu. Ecu vervangen dit was niet het probleem na lang zoeken stoort de ontsteking en legt de ecu plat, bougies vervangen en probleem was opgelost

Preishammer, 9 maanden geleden

hier ook het zelfde probleem: Bij mij branden ook het motormanagement lampje, het temperatuurlampje gaat ook een paar sec branden,motor valt uit(toerenteller gaat na 0) dan schokt de auto. Bougies zijn vervangen ECU is nagekeken maar die was goed. Ik zeg hoe verder, is van 2006 dus te veel kosten wil ik er niet aan uitgeven, is verder in perfecte staat . Wie heeft er een oplossing, wil nog even naar de merkdealer rijden en uitlaten lezen.

Preishammer, 5 maanden geleden

Bij de merkdealer zeiden ze dat het waarschijnlijk gasklephuis is, en dat deze reparatie een prijs heeft van ongeveer €1200 maar dat ze niet met zekerheid konden zeggen dat het nadien was opgelost. Maar monteur wist eigenlijk wel zeker dat dat het was.... ik heb de auto niet laten maken maar verkocht voor een bedrag van €1500 euro aan een exportbedrijf.

    oké ik heb het gasklep huis al vervangen en ook al de ecu krukas nokass map sensor gas pendaal - christofferbalder@hotmail.com, 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Mitsubishi Colt aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.