Mitsubishi Carisma: Auto slaat soms af en houdt soms in

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v SOHC

Het stationair toerental van deze auto is soms onregelmatig, hij zakt soms terug van ong. 900 naar rond de 500 toeren en slaat soms af met aanremmen van bochten enz.
Ook merk je soms op constante snelheid (snelweg) dat de motor even in houdt. Dit allemaal gebeurt eigenlijk alleen bij een warme motor.

Dit is sinds dat de ditributieriem is vervangen, maar deze staat 100% zeker op tijd, hij trekt ook goed dus daar zou het niet aan liggen denk ik.
Wel zijn bij deze reparatie de accuklemmen los geweest, zou het hier aan kunnen liggen? Zodat er ergens iets is ontregeld?

Bart Jacobs

Geplaatst door Bart Jacobs (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thom3108 (0) PRO, 14 jaar geleden

als de accuklemmen los zijn geweest, dan word het gasklep huis gereset bij mitsubishi.

er zit een gasklep positie sensor in, die registreerd hoever jou pedaal open staat.
omdat er allerlei vuil aan de gasklep blijft hangen, gaat deze niet 100% dicht, daar hou de ECU rekening mee.

als je de accuklemmen los haalt, worden deze gegevens gewist, en denkt de gaskleppositie sensor dat de gasklep helemaal dicht staat als je gas los laat, wat dus niet is. dus de gegevens kloppen niet meer.

dit kun je eenvoudig oplossen door met een stofvrije doek, ingespoten met remmen reiniger. de gasklep schoon te maken.

je hoeft alleen de inlaatbuis los te schroeven en met je hand de gasklep open houden, er zit een hefboompje op waar de gaskabel aan zit, die kun je met een hand openen, en met je andere hand de klep reinigen.

Ronald1985 (0), 14 jaar geleden

Nog even een vraagje over bovenstaande,
Waarmee kan je het beste je gasklephuis reinigen?

thom3108 (0) PRO, 14 jaar geleden

katoenen doek + remmenreiniger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.