Mitsubishi Carisma: Hoe kan ik m'n dashboardverlichting vervangen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Goedemorgen,

Kan iemand me zeggen hoe ik het dashboard van m'n Carisma er het beste kan uithalen om de verlichting van de tellers te vervangen?

mvrgr
Peter

Peter Schouten

Geplaatst door Peter Schouten (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abunsc (0), 14 jaar geleden

Ik heb zelf een carisma uit 1998. Daarbij is het simpel door het losdraaien van - ik dacht 4 - schroeven. Hierna kan de complete tellerunit worden verwijderd. Deze langs het stuur (eerst in laagste stand zetten) verwijderen. Let goed op welke draai je maakt. Ik heb 15 minuten gepuzzeld voordat ik de tellers er weer in kreeg...

Het lampje zelf is natuurlijk zo vervangen.


Succes,

Anton

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Hallo Anton,

Bedankt voor de tip, ik ga het proberen. Hoe het afgelopen is zal ik uiteraard posten.

mvrgr
Peter

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Het heeft even geduurd maar gisteren eindelijk de tijd genomen om dit klusje te klaren. Er moest een sierlijst worden verwijderd (2 schroeven en 2 klikbevestigingen, die prompt onderin op de mat belandden) en daarna de tellerunit met 3 schroeven losmaken. Meteen maar alle vier de lampjes vervangen, hij lag nou toch open... Enige probleem waren de blauwe kapjes die over de lampjes heen zitten. Bij een poging die over te zetten scheurden ze stuk. Dus dan maar zonder kapje. Geeft iets meer licht maar je kunt gewoon zonder zonnebril blijven rijden!

mvrgr
Peter

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.