Mitsubishi Carisma: minder vermogen tijdens als de airco aangaat

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 gdi

Als mijn motor stationair loopt en ik zet de airco aan, dan zakken de toeren. Maar vrijwel direct gaan de toeren weer terug naar ong. 1000. Tijdens het rijden heb ik ook geregeld vermogen verlies als de airco aan staat. Op een bepaald moment zakt het vermogen iets terug, en ook kort erop trekt te wagen weer door. Ik rijd dat met een vaste snelheid. Het lijkt alsof je met cruise controle eerst een heuvel afgaat, hij houd dan in, en als je dan de heuvel weer op rijd word er weer gas bijgegeven. Zo voelt het dus ook als ik dus de airco aan heb. Zet ik de airco uit heb ik hier totaal geen problemen mee. WIe kan mij vertellen wat hieraan te doen is??

mark3007

Geplaatst door mark3007 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 14 jaar geleden

Daar is niets aan te doen, dit komt omdat de aircopomp veel vermogen vraagt, iets wat je ook terug ziet in het brandstof verbruik met ingeschakelde airco.

Hans

mark3007 (0), 14 jaar geleden

Hoe kan het dat het dus niet continue is, maar met bijv tussenpozen van ongeveer 40 seconden? Werkt die airco pomp niet de hele tijd dan?? Want daarin merk ik niets. Hij blijft continue koele lucht uitblazen. Soms met optrekken houd hij iets in, dan geef je iets gas bij, en dan schiet hij opeens hard vooruit? Is bijv een sterkere accu geen optie?

Hans4037 (0) PRO, 14 jaar geleden

De aircopomp schakelt inderdaad in en uit. Het vermogen om deze aan te drijven komt van de motor dus uiteindelijk uit de brandstoftank.

Hans

mark3007 (0), 14 jaar geleden

aha, duidelijk. Dus ik hoef me niet druk te maken! Bedankt.

Hans4037 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij de ene auto voel je het sterker als bij een andere. Als je het echt stoort laat het dan even beoordelen door de garage.

Hans

mark3007 (0), 14 jaar geleden

Het is wel vrij storend moet ik zeggen. Ik denk dat ik dan ff bij een mitsubishi dealer langs gan. Nogmaals bedankt

Hans4037 (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt me een goed plan, laat wel even weten wat zij er van vinden.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.