Mitsubishi Carisma: automaatbak olie vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 automaat

hallo ik wil van mijn mitsubishi carisma 1.6 automaat de bak olie verversen, nu heb ik even gekeken maar niet echt een aftapplug kunnen vinden weet iemand waar die moet zitten? en waar ik de olie weer bij zou kunnen vullen is dat waar je het filter er af haal?
en hoeveel olie moet er in de bak? zodat ik genoeg kan halen.

mvg jeffrey

Geplaatst door

jeffrey0605 (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Met alleen aftappen ben je er niet, je krijgt de koppelomvormer niet leeg.

Beter is te spoelen, slang bij de koeler loshalen, motor starten en olie opvangen. Wat eruit komt weer met schone olie aanvullen via de peilstok en net zolang herhalen totdat er schone olie uitkomt. Wel even de selector af en toe door de versnellingen heenroeren.

Vergeet het filter niet te vervangen.


Succes!

paulmichiel 0
badge

14 jaar

oke bedankt!

maar ik haal dus de slang los bij de koeler, waar zit die precies? of kan dat niet missen?
en als ik die los heb start ik de motor en dan maakt het niet uit in welke stand ik hem zet van de bak?
en dan tijdens het draaien van de motor komt de vloeistof er uit en dat vaak herhalen en dan is het goed?
weet je toevallig ook hoeveel er ongeveer in gaat?? en als die slang los is en de motor loopt komt het er dan in 1 keer heel veel uit of gaat dat langzaam? en hoelang kan ik hem dan ongeveer laten draaien totdat ik hem weer even bij moet vullen?

mvg. jeffrey

jeffrey0605 0

14 jaar

ik heb de auto op een brug gehad en even gekeken maar het verversen moet wel gaan lukken maar nu vraag ik me alleen nog af hoeveel vloeistof er ongeveer ingaat zodat ik genoeg in kan slaan. ik hoor graag van julli.

mvg jeffrey

jeffrey0605 0

14 jaar

Jeffrey meet de hoeveelheid die je aftapt . Doe je wel olie van gelijke samenstelling er weer in? Tabel zegt 4,3 l ATF SP 2082 .Succes.

Punt 50
badge

14 jaar

oke bedankt! met die 4,3 L ongeveer, is het op de manier met die slang loshalen op de koeler neem ik aan? en dan doorspoelen?

mvg jeffrey

jeffrey0605 0

14 jaar

Normaal is warm stilstaand aftappen. Als er draaiend meer uit komt is dat meegenomen. Zet de motor wel op tijd weer uit. De koeler in de radiateur kan je ook aftappen. Groeten.

Punt 50
badge

14 jaar

en het bijvullen wordt dat altijd via de pijlstok gedaan of zit er ergens een vul opening om te vullen?

mvg jeffrey

jeffrey0605 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.