Mitsubishi Space Wagon: Balansriem gebroken schade of geen schade

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4G63

Hallo,

Heb hier een Mitsibishi Spacewagon binnen gekregen, meneer dacht aan een gebroken distributieriem. Bij het uit elkaar halen blijkt dat de balansriem gebroken is. Nu de vraag: is er nu schade ontstaan of niet. Heb geen ervaring met Mitsubishi. Meneer hoorde iets ratelen en heeft direct de motor uit gezet.
Al vast bedankt voor de antwoorden en adviezen.

Gr. Henk

volvo-henk

Geplaatst door volvo-henk (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de distributie niet van tijd af is gegaan dan heb je geen schade.

Distributie wel van tijd = 100% schade.

Riem weglaten net als bij de volvo redblok 16 kleppers.

Groet Paul

volvo-henk (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb net gekeken distributieriem staat niet meer op tijd. Dus 100 % schade.

Harald4118 (0), 12 jaar geleden

Als de riem maar enkele tanden versprongen is, is het mogelijk dat er geen schade is. Wel zal de motor natuurlijk slecht lopen.

Best nieuwe riem opleggen, eerst met de hand 2 omwentelingen doordraaien, en dan al startend compressie meten. Als dit alles goed is, is er verder geen schade.

Bij de Hyundai G4JP motor zie je ook veel dat de riem enkele tand verspringt. Als het niet te veel tanden zijn, is er geen schade. Deze motor gelijkt heel sterk op de 4G63.

fury (0) PRO, 12 jaar geleden

Zeer wrs is die kleine dunne balansasriem dus even tussen de normale riem door gedraait. Met wat geluk idd maar beetje versprongen.Zou dus idd ook met nwe riem proberen (en ff tijdelijk geen balansriem steken..tis toch maar om te testen).
Ben nu ook aant overwegen of ik een balansasriem wel of niet steek. Hij zat niet op de motor..maar hoort er wel (4D65T). Maar gelukkig liep deze verder ok:)

suc6! Greetz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.