Mitsubishi carisma 1.8GDI: benzineverbruik

Bouwjaar: 2000

Mijn carisma 1.8GDI gaat sinds een maand of 4 steeds meer brandstof verbruiken
Van 6.8 l/100km tot op dit moment 7.6 l/100km
ongeveer iedere 2 a 3 weken komt daar 0.1 l bij.
ben al bij de officiele dealer geweest en al 2x software diagnostiek en nieuw programma ingeschoten maar verbruik blijft oplopen.
de auto krijgt bij de mitsubishi-dealer op tijd zijn onderhoudsbeurten.

Henk4411

Geplaatst door Henk4411 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe kouder buiten, hoe meer ze gaan verbruiken!
Is het een hoger verbruik bekeken op de display van de boordcomputer of heb je het zelf gemeten?

Henk4411 (0), 18 jaar geleden

Wim bedankt voor je reactie,
Ik kan daadwerkelijk minder kilometers op een tank benzine rijden, alleen omdat het display een meetwaarde aangeeft is het wel eerder opgevallen.
ben eind vorig jaar van ruim 1:14 naar nu krap 1:13 gegaan.
en het blijft oplopen.
Ik ben intussen wederom bij de dealer geweest en na enig aandringen en overleg met verkoper en monteur wordt de motor inwendig gereinigd dmv carbonblast. De eerste keer wordt dit gedaan op kosten van mitsubishi, met dank aan andere posts op dit forum, die daarop attendeerden.

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Hoe is het met je GDI Henk? De inlaat kan ook behoorlijk vervuilen en problemen geven.Wij hebben daar laatst een Abcon GDI-Cleaner voor gebruikt en die reinigt dit zonder demontage. Probleem bij deze auto was slecht optrekken en onregelmatig toerental. Ben wel benieuwd naar die reiniging die jij hebt laten doen.

Henk4411 (0), 18 jaar geleden

Hey Siem,
motorisch loopt de auto beter, hoewel ik nog niet helemaal tevreden ben over het verbruik. (loopt nu gemiddeld 1:12,8)
misschien dat de buitentemperatuur daar toch nog een grote invloed op heeft.
Ze hebben ook de recirculatielucht afgeblind (ik hoor trouwens van een collega van mij dat dit probleem zich ook voordoet bij motoren van volkswagen die ook een systeem kennen van recirculatielucht). De vervuiling van de luchtinlaat en gasklep moet hiermee verholpen zijn.
Ik heb geen klachten gehad over slecht optrekken en onregelmatig lopen, hij sloeg alleen zo nu en dan af bij terugschakelen,wat na één keer reinigen met wat spul uit een spuitbus en een doekje verholpen was. Wat opvalt is dat hij nu wel regelmatiger loopt bij ingeschakelde cruise control.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.