Mitsubishi Space Star: Bijgeluid linksvoor (mogelijk aandrijfas)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Mijn Space Star geeft linksvoor een bijgeluid dat lijkt op het rijden op slecht asfalt of een slechte band.

Bovendien geeft het enige trilling in het stuur.

Het doet zich voor als de auto op snelheid is en niet bij afremmen, optrekken op bochten.

Een eerste analyse geeft aan dat het hier het aandrijfmechanisme van de aandrijfas betreft en dan aan de binnenzijde.

Heeft iemand ervaring met dit probleem en zo ja welke kosten zijn er verbonden aan het oplossen van het probleem (bv. aandrijfas vervangen)?

De auto heeft ca. 90 dkm gereden.

Restless

Geplaatst door Restless (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je op een kasseibaan rijdt en lichtjes remt met de linkse voet, verdwijnt het geluid dan?
Het kunststoffen lagertje boven in de veerpoot durft uit te slijten. Wagen op de carrosserie omhoog heffen, stofkap van schokdemper naar omlaag schuiven en kijken of de stang van de schokdemper in het midden van de schotel staat.
En anders toch even de cardan uit de versnellingsbak halen, en kijken of er geen naalden van het lager verdwenen zijn en/of er beschadiging is.

Restless (0), 17 jaar geleden

Het probleem doet zich niet meer of minder voor bij oneffen ondergrond. De optie van de lager had ik nog niet bedacht. Ik dacht meer aan de binnenste kruiskoppeling. Het lager lijkt me echter meer waarschijnlijk omdat het geluid zich voordoet bij normaal belaste aandrijfkrachten. Dus bij constante snelheid en niet specifiek bij optrekken. Ik zal de garage eens bezoeken. Bedankt voor je reactie.

Restless (0), 17 jaar geleden

Inmiddels ben ik bij de dealer geweest. Men denkt dat het de aandrijfas zelf is. Heeft iemand ervaring met het feit dat zo'n as versleten is? Reden vraag: ik vind het raar dat de as nu al versleten is gezien mijn rustige rijstijl en de lage km stand van de auto.

Robby10028 (0), 17 jaar geleden

Rustige rijstijl heeft er niet altijd mee te maken. met deze km stand kan zoiets wel eens gebeuren. soms heb je gewoon pech en is er ook niet direct een oorzaak voor aan te geven. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat er eerder een ashoes kapot is geweest waardoor de homokineet sneller is gaan slijten dan normaal.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Pas ook nog een gehad. Was aan de binnenzijde 1 lagerbus uitgeschoten en naaldjes er uit. Geeft dan erg onbalans. We konden de naaldjes weer terug vinden en lagerbus weer in elkaar gezet. Probleem over.
Betrof hier linker zijde.

Gr.

Restless (0), 17 jaar geleden

Ik rij op dit moment nog door met de auto. Als het de naaldlager betreft, geeft dit dan ook extra schade?

De ashoes is niet kappot of kappot geweest.

Ik verwacht binnenkort de definitieve oplossing te kunnen melden.

Bedankt voor de reacties tot zover.

Restless (0), 17 jaar geleden

Inmiddels is de rechteraandrijfas vervangen. Hiermee is het bijgeluid verdwenen. Ik had er wel langer mee kunnen doorrijden maar ik hou niet van bijgeluiden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.