Mitsubishi Colt: Colt 93 met startprobleem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Goedemiddag,

Probleem met een Colt, Start af en toe 's ochtends niet. Ontsteking, bougiekabels vervangen. ECU opgestuurd en laten testen. Bericht van Actronics is dat de kalcht er niet uikomt maar dat de Ecu niet best meer is en er binnenkort mee ophoudt. Dus deze laat ik ook maar vervangen. Kan het zijn dat het toch aan de Ecu ligt ook al komt de klacht er met testen niet uit?
Iemand nog meer ideeen wat het kan zijn? Auto vonkt niet als de klacht zich voordoet maar krijgt wel brandstof en de startmotor gaat rond dus het is ook niet het contact slot.
De auto start uiteindelijk wel als het contact lange tijd heeft aangestaan of als er een draad uit de Ecu via een spanningszoeker aan massa wordt gelegd, maar dit is allemaal erg experimenteel, dus weet niet of dit ook echt de oplossing is.

Thomas11407

Geplaatst door Thomas11407 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Stroomverdeler al vervangen?

Thomas11407 (0), 17 jaar geleden

ja is kompleet met de ontsteking

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit kans op dat het de ecu is, heb je hem al eens laten uitlezen?

Thomas11407 (0), 17 jaar geleden

ja ik heb hem uitgelezen maar zit geen storing in.
ecu heb ik nou vervangen, dus ga het maar eens ff proberen.

kom er op terug

(of jullie moeten nog meer suggesties hebben)

br0ns (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan ook ook even kijken of het relais van die de ecu aan stuurt goed werkt het is een relais dat de brandstof pomp aan stuurt en de ontsteking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.