Mitsubishi Colt: Inhouden

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 12v

Het probleem zal ik proberen duidelijk uiteen te zetten.

Heb met de auto ongeveer 4000 probleemloze kilometers gereden maar sinds een paar weken hield de motor in wanneer hij nog koud was. Als hij eenmaal op temperatuur was kon ik er in principe weer alles mee doen en liep het geheel ook soepeltjes zonder horten of stoten.

Het probleem lijkt alleen erger te worden want hetvolgende gebeurt mij nu regelmatig (niet áltijd) :

Ik start koud, direct en snel zonder problemen (sleutel om en direct starten), ik rijdt weg en hier gaat het mis; als ik na een minuut of 2 éven stil ga staan (om bijvoorbeeld te tanken of iemand thuis af te zetten) en ik probeer de auto weer te starten dan gaat dit érg moeizaam en áls hij draait heeft de motor 'moeite' stationair te blijven draaien. Gas geven hoef ik dan al helemaal niet teproberen dan houdt de motor danig in dat hij bijna afslaat (ben er van overtuigd dat als ik meer gas geef hij zeker afslaat). Wanneer ik de motor als hij gestart is vervolgens 2/3 minuten laat lopen kan ik weer rijden en na een paar minuten loopt alles weer normaal. Een gek probleem vindt ik het. Ik zou het willen omschrijven als een motor die niet genoeg lucht of benzine krijgt, zo voelt het tenminste.

Heeft iemand tips voor me waar de fout zou kunnen zitten want verder is het een heerlijk wagentje.

Bedankt!

Jeroen

J-rom

Geplaatst door J-rom (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Restless (0), 17 jaar geleden

Ik herken dit probleem ook in mindere mate bij mijn Colt 1.3 GLI uit 1994. Vandaar dat ik benieuwd ben naar oplossingen.

Restless (0), 17 jaar geleden

Ik herken dit probleem ook in mindere mate bij mijn Colt 1.3 GLI uit 1994. Vandaar dat ik benieuwd ben naar oplossingen.

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Begin maar eerst met de bougies en de stroomverdelerkap eens te vervangen, daar kunnen ze nogal van stotteren. Misschien ook eens de klepspeling nazien.

Restless (0), 17 jaar geleden

Ik heb bij mijn auto de verdelerkap, rotor en bougiekabels vervangen. De bougies leken mij nog wel ok. Mijn auto deed het vooral als hij een paar dagen stil had gestaan. Bij dagelijks gebruik dus niet. Of het probleem is opgelost weet ik nog niet.

J-rom (0), 17 jaar geleden

Restless; als ik terug ga redeneren is het volgens mij ook bij mij het geval bij langer stilstaan. Gisteren nog even getest en had het probleem weer maar alleen wanneer ik snél gas geef; de motor reageert dan als het ware niet. Ik hoor graag wat het resultaat van de werkzaamheden aan je auto zijn, ik ga sowieso maandag een nieuwe set bougies halen en eventueel meer.

Wim12199; bedankt voor je feedback, ik ga er naar (laten) kijken.

Restless (0), 17 jaar geleden

Omdat het probleem niet geheel over was, heb ik inmiddels op advies van Wim ook de bougies vervangen. Deze waren er slechter aan toe dan ik had verwacht. Ik vermoed dat het probleem hiermee over is. Mocht dit niet zo zijn dan meld ik mij weer.

J-rom (0), 17 jaar geleden

Restless; Ik heb zojuist de bougies vervangen in mijn colt, loopt als een speer alleen bij koude motor in érg hoge toeren (iets wat sowieso niet verstandig is natuurlijk, maar bij wijze van test) wil hij ietsjes hakkelen/inhouden maar dat is erg beperkt. Een wereld van verschil ten opzichte van de vorige situatie in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.