Mitsubishi Galant: dashboardverl. doet het niet na radio inbouwen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16valve

Hallo!
Ik heb sinds een maand een galant aangeschaft,zonder radio!
Kan natuurlijk niet, dus ik eentje gekocht (mt logic 4 x 50 watt, aldi)
met m'n amateurs vaardigheden ingebouwd:

de bestaande stekkers eruit geknipt en m.b.v. kroonsteentjes, de draadjes naar een iso stekkertje geleid.
Yeeeh! muziek!
nu het probleem:

Als ik m'n lichten aanzet kapt de zekering van m'n dashboardverlichting ermee. Een zwaardere zekering lijkt mij geen goede oplossing, wel?

Iemand die hier iets op weet? Ik heb volgens mij, na dubbelcheck, de draden goed aangesloten.

sam169

Geplaatst door sam169 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is de grootste fout die je nu maken kunt om 'n radio aan te sluiten door de originele stekkers er uit te knippen !! Dat is vragen om moeilijkheden. En dan kroonsteentjes gebruiken..........waarom geen plakband ?
Voor elk merk auto is er bij een automaterialenzaak een verloopkabel te koop, eventueel ook bij de dealer. Kost 'n paar euro. Klikt de stekkers in elkaar en klaar.
Waarschijnlijk heb je dus de draad van de verlichting gebruikt als massa. Deze fout wordt bijna altijd gemaakt in dit soort gevallen. Een draad waar in rust geen spanning op staat, kan wel spanning door iets anders krijgen. In dit geval verlichting.
Wees verstandig en zet de originele stekkers er weer aan, en niet met kroonsteentjes, maar met kabelverbinders of solderen. En dan een verloopkabel aanschaffen. Deze zijn er ook met open draadeinden zodat ze op elk merk toestel passen. Alleen loop je dan niet het risico om een verkeerde draad aan te sluiten.

Gr.

sam169 (0), 16 jaar geleden

Dank je wel voor je snelle reactie. Ik wist natuurlijk wel dat kroonsteentjes niet echt een proffesionele oplossing is, maar zo is het mij aangeraden bij de automaterialenzaak!
Plakband gebruikte ik overigens de vorige keer bij het inbouwen! Hahahaha!!!!
Ik ga je advies opvolgen. Nogmaals bedankt...

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ga wel even naar een andere automaterialenzaak............

Gr.

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zie niet in waarom plakband beter zou werken dan kroonsteentjes. Plakband gaat los en alles wordt dan plakkerig. Kroonsteentjes blijft droog en schoon. (Wel de draden zover in het kroonsteentje doen dat ze ook tegen elkaar komen !!) Ook kun je nog meten als je kroonsteentjes gebruikt.

Maar om op je probleem terug te komen: de speakerdraden kun je vast laten zitten, maar ik zou de voedingsdraden los halen en nog een keer meten: Welke draad is continue +, welke geschakelde +, welke draad komt spanning op als je de verlichting aan zet en welke draad blijft altijd de massa (kun je ook controleren via weerstand; een verbinding maken tussen een echte massa en de draad die jij denkt dat de massa is; de weerstand moet dan (nagenoeg) 0 zijn.

Sjaak

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad een al veel gehoord probleem, je hebt de massa van de radio aan de draad van de verlichting aangesloten. Leg de massa van de radio ergens aan de carrosserie want er is geen massadraad voorzien aan de originele kabelbundel.

sam169 (0), 16 jaar geleden

sjaak, bedankt voor het meedenken. ga ik zeker even doen, want ik zou de originele stekker denk ik niet meer goed in mekaar kunnen zetten met m'n knutsel achtergrond, en wim, dat was eigenlijk ook wat er in me opkwam. Wederom bedankt voor de reacties!!!!

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=sjaak10918]ik zie niet in waarom plakband beter zou werken dan kroonsteentjes. Plakband gaat los en alles wordt dan plakkerig.[/quote]
Dar was nou net de clou van het verhaal.......

Gr.

sam169 (0), 16 jaar geleden

Ik lach me kapot hier, SUPER site!!!!!
thumbs up voor de mensen die deze site hebben opgezet...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.