Mitsubishi Galant: Lekkende kachelradiateur

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TD GLX

Ik heb een lekkende kachelradiateur, want ik zie het koelvloeistof uit de toevoer naar beneden slijpelen.

Van het weekend heb ik geprobeerd om de dashdoard te verwijderen, zodat ik goed kon kijken waar precies de lekkage zat, maar dit bleek moeilijker dan ik had gedacht en heb dus halverwege alles maar weer terug gebouwd.

- Is er een beschrijving hoe en welke onderdelen van het dashboard verwijderd moeten worden om bij de kachelradiateur te komen?

Als dit nou niet mocht lukken heb ik er aan zitten denken om zo'n pil te gebruiken, maar die wil ik niet in mijn hele koelsysteem hebben, want er zitten ook nog wel wat nadelen aan. Dus dacht ik om met een pomp alleen de kachelradiateur met zo'n pil te behandelen.

- Zou dit werken en hoe moet ik dat aanpakken?

Om toch te kunnen rijden en geen koelvloeistof kwijt te raken heb ik de kachelradiateur buiten het systeem gesloten door voor het schudbord hem af te koppelen en daar een pijpje er tussen te plaatsen, dit werkt goed voor nu.

T-Bone

Geplaatst door T-Bone (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Nooit zo'n pil of andere troep erin gooien,wordt alleen maar een rommeltje.
Ik heb geen handleiding voor je,meestal spreek het wel voorzich zo'n klus,of je neemt er veel tijd voor en doet het goed,of je brengt hem naar de garage,maar je kunt in ieder geval wel zo blijven rijden met de afgesloten kachel radiateur.

Ricky

T-Bone (0), 16 jaar geleden

Wat doet zo'n pil eigenlijk?

Ja hij kan kleine gatjes of scheurtjes dichten, maar waarom zijn er dan zoveel mensen tegen deze pillen.
Ik heb gehoord dat het voor het moterblok niet echt goed is, maar de kachelradiateur is maar een heel klein gedeelte van het systeem kan het dan daar net zoveel kwaad als in het moterblok?

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Bars Leaks is het bekendste merk. Geruchten gaan dat sommige autofabrikanten dit spul fabriek af in het koelsysteem stoppen. Het bestaat onder andere uit gemalen notenschillen. Deze verstoppen het gat. Ik heb het weleens gebruikt in een hele oude auto en dat ging prima (het lek ging dicht).

erik007 (0), 16 jaar geleden

ik zou even op de sloop kijken hoe je er bij kunt komen
mol je daar wat is het niet erg

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=T-Bone]Wat doet zo'n pil eigenlijk?

Ja hij kan kleine gatjes of scheurtjes dichten, maar waarom zijn er dan zoveel mensen tegen deze pillen.
Ik heb gehoord dat het voor het moterblok niet echt goed is, maar de kachelradiateur is maar een heel klein gedeelte van het systeem kan het dan daar net zoveel kwaad als in het moterblok?[/quote]
Bezinksel zet zich af in lager gelegen gedeelten van het koelsysteem, en op plaatsen met kleine kanalen ( dus een schuertje oid)

Nadeel, je kachelradiateur zit ook heel laag, en bestaat uit hele kleine kanaaltjes. Het probleem is dat deze op den duur GEHEEL verstopt zal raken, wat de verwarming en de circulatie bij koude motor NIET ten goede komt.

Pil is een LAPMIDDEL, uitgevonden en gebruikt door veel handelaren, om een auto goedkoop TOCH verkoopbaar te maken.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.