Mitsubishi Space Wagon: Foutcode P0325 "Pingelsensor onjuist signaal"; 2,4 GDI benzine

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: GDI 2,4

Na resetten van de ECU komt bij de 2e rit steevast Foutcode P0325 "Pingelsensor onjuist signaal" in beeld.
De bedrading is al gecontroleerd. Heeft een update van de ECU-software zin?
Of toch maar de pingelsensor vervangen? Je leest overal dat deze vrijwel nooit stuk gaat. Wat zijn ongeveer de kosten van deze pingelsensor bij Mitsubishi? Of ook in aftermarket verkrigbaar?
Aan het rijgedrag is overigens weinig te merken. Wel vind ik het benzineverbruik hoog 1liter op 9km (rustige rijstijl). Ook opvallend is dat de brandstofverbruikscoputer op dashboard geen informatie meer geeft. Dus:
- gaat pingelsensor wel eens stuk?
- wat kost pingelsensor ongeveer?
Dank voor reacties.

cees s.

Geplaatst door cees s. (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

henk kroezenga (0) PRO, 16 jaar geleden

als de klepstoters slecht/vervuild zijn ,kan hier het probleemook weg komen.
ik heb het nog nooit meegemaakt
verbruiksmeter werkt niet als de tester nog aangesloten zit

henk kroezenga (0) PRO, 16 jaar geleden

als de klepstoters slecht/vervuild zijn ,kan hier het probleemook weg komen.
ik heb het nog nooit meegemaakt
verbruiksmeter werkt niet als de tester nog aangesloten zit

cees s. (0), 16 jaar geleden

Henk,

Dank voor je reactie.

- ja die hydraulische klepstorters van die GDI motoren, tikken, tikken en tikken! Voorheen ws verkeerde olie gebruikt. Maar nu na zo'n 20.00km met synth 05w30 olie gereden te hebben, valt het tikken van de stoters nu beslist mee (soms nog heel even kort). Huidige kmstand dus 100.000.

- Ook de vervuiling bij regelklep bij gashuis is minimaal. Ik vraag me dan ook af of vervuiling hier bij deze Mit. nu de oorzaak is.

- Ecu-uitleesmeter hing inderdaad nog aan de ECU. zal deze morgen losgooien, kijken wat verbruiksmeter dan doet.

gr. cees

cees s. (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Henks opmerking dat een 'verbruiksmeter niet werkt als de tester nog aangesloten zit' was dus BINGIO. Na loskoppelen van ECU-uitleesapparaat direct weer brandstofverbrukswaarden op mijn dashboard.

Mijn probleem met Foutcode P0325 "Pingelsensor onjuist signaal"; 2,4 GDI benzinedat ' is nog niet opgelost. Zoals al aangegegeven zijn de klepstoters niet (meer) echt rumoerig, geen bijzonder lawaai wat sensor zou activeren.

Hoorde laats de suggestie van een ECU-software update: mogelijk ruimere toleranties. Iemand ervaring/kennis met zo'n ECU-software update?
Ivm de ws hoge kosten van bingelsensor wil ik niet direct deze pingelsensor vernieuwen zonder te weten of dit de oplossing is.

Gr&dank,
Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.