Mitsubishi Space Wagon: Geen reacties op mijn problemen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 glxi

Dit is de derde keer dat ik dit probleem op problemcar zet, maar op alle drie de keren heb ik geen reacties gekregen, is er misschien nog een site waar ik dit probleem kan plaatsen


StartprobleemMitsubishi Space Wagon
Bouwjaar: 1992
Brandstof: Benzine
Motor: 1.8 glxi Ik heb ca. 5 maanden geleden een Mitsubishi Space Wagon gekocht, die sinds 2 maanden startproblemen heeft.Soms start hij zonder problemen, andere keren duurt het 5 minuten voor ik hem aan de praat krijg.Het is me opgevallen dat als ik het kontakt aanzet, ik de brandstofpomp hoor pompen, maar hij start niet (startmotor draait wel gewoon), totdat ik een relais hoor klikken onder het dashbord aan de bestuurderskant, en vervolgens start hij zonder problemen.
Overigens is het zo dat als hij eenmaal gestart is hij ook probleemloos rijdt.
Ik ben ervan overtuigd dat hij geen brandstof krijgt, want de motor verzuipt niet, ik denk ook dat dat relais ermee te maken heeft (dat die de brandstoftoevoer vrijgeeft of zo). Vandaag ben ik in de garage geweest om hem te laten uitlezen, maar men kon de diagnosestekker niet vinden (volgens de monteurs zit die onder het dashboard).Weet iemand of er misschien een startonderbreker op een spacewagon zit. Of is er iemand die weet welk relais ik bedoel onder het dashboard.
De monteur zei me ook nog dat er alarm op de auto heeft gezeten, maar dat is er uitgehaald, en dat het misschien aan de motorecu kan liggen.
Ik ben een leek en inmiddels ten einde raad, is er iemand die me kan helpen????? Ramón

Ramon Kerker

Geplaatst door Ramon Kerker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is me opgevallen dat als ik het kontakt aanzet, ik de brandstofpomp hoor pompen, maar hij start niet (startmotor draait wel gewoon),

quote

dit is bovenstaande is normaal en hoort ook zo, de brandstofpomp start opnieuw indien de motor wordt gestart.

paul,

boccaccio (0), 17 jaar geleden

Ik heb geen oplossing voor jou probleem, maar wellicht kunnen ze je bij http://www.forum.mitsubishi-owners-club.... helpen...!

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat is dat voor garage? Als ze de diagnosestekker al niet kunnen vinden....... Ga eens bij een dealer langs.

Ramon Kerker (0), 17 jaar geleden

Beste Richard,

Dit is de Mitsubishidealer in Almere, ze hebben onder het dashboard bezocht, en kwamen tot de konklusie dat de stekker eruit geknipt zou zijn.
Ik heb vandaag gebeld met een bedrijf in Bornerbroek, en die hebben me verteld dat de Space Wagons tussen 1990 en 94 de stekker op een andere plaats hebben zitten, hij wist alleen niet waar.
Ik heb wel een grote stekker onder de motorkap gevonden, maandag rij ik nogmaals langs de dealer, om te vragen of dat hem is.
Weet iemand of er een relais is (en zo ja, welke) die de brandstoftoevoer vrijgeeft?
Ik dank jullie in ieder geval alledrie voor jullie reacties.

Ramón

boccaccio (0), 17 jaar geleden

Je startonderbreker misschien? Als je alarm systeem een beetje brak is dan kan deze ook storingen veroorzaken met de brandstof toevoer. Vaak zit het alarm systeem controle unit achter je dashboard.

Ramon Kerker (0), 17 jaar geleden

Onder mijn dashboard hangt een aantal zwartedraden, die volgens de garage aan een alarmsysteem hebben toebehoord, maar dit alarmsysteem is verwijderd.
Misschien niet goed?

henk kroezenga (0) PRO, 17 jaar geleden

beste ramon
laat de auto maar eerst uitlezen, de stekker zit naast de zekeringkast in de auto. het is alleen geen obd stekker
zorg er ook voor dat de onderbrekingen die gemaakt zijn voor het alarm zorgvuldig hersteld zijn.
waarschijnlijk is de stroomverdeler defekt.deze geeft een toerentalsignaal aan de motor ecm ,die dan de relais aanstuurt.

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Volg Henk zijn gedacht maar want hij zit er recht op.
Als een mitsubishi-dealer al niet weet waar de diagnosestekker zit...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.