Mitsubishi Carisma: Grill verwijderen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: GDI

Helaas. Mijn Carisma GDI uit "98 plots op de sloop belandt. Tijdens APK bij dealer door rem getrapt. Remolie lekkage links achter (onder afschermplaat) waar de leidingen omhoog lopen naar L. achterwiel en over de benzinetank naar R.achterwiel. Leidingen verrot. Leidingen verderop iets naar voren ook aangetast. Benzine- leiding op/bij filter bijna doorgeroest. Flexibel uitlaatdeel lek. Kosten bij dealer €1200 plus nog achterste draagarmrubbers in het verschiet voor volgende APK over een jaar. Hebben nog getracht leiding af te knijpen zodat ik paar honderd meter naar huis kon rijden met slakkengangetje. Lukte niet en moest Mits laten staan. 298600 km op de klok en was van plan nog jaren door te rijden. Eind december nog koplampunits laten vervangen. Kreeg de bumper er niet af buiten op de stoep. Even naar een Beun de Haas. € 150 euro betaald voor het verwisselen van de units en zomer- en winterbanden omwisselen.
Vorige APK jan 2015 bij dealer niets aan het handje alleen twee nieuwe winterbanden. Als ze hadden verteld dat er allerhande ernstige reparaties op me af zouden komen had ik eerst deze APK afgewacht ivm koplamp units. Dacht dat de Mits nog wel een tijdje meekon. Zo niks aan het handje en een jaar later SLOOP. Andere monteur, andere afkeurnormen blijkbaar. Daar sta je dan zonder auto. Tas mee naar huis met allerhande autospullen. De Mits elf jaar probleemloos gereden. Geen centje pijn. Geweldige auto deze GDI. Moest snel andere auto ivm vele afspraken en in een opwelling maar Peugeot 308 nu voor de deur. Het ga jullie goed, Mitsrijders....

Taurus48

Geplaatst door Taurus48 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Taurus48 (0), 8 jaar geleden

De rechter koplampunit (bij accu) wil niet meer stellen in hoogte. Het asje is los van de reflector. Krijg de unit er niet uit. Wil dus de grill verwijderen om de unit makkelijker te kunnen uitbouwen maar krijg de grill er niet uit. Zo te zien zit de grill aan de bovenzijde vast met drie rubberen noppen. Die krijg ik er niet uit. Waarschijnlijk moet je aan de onderzijde iets samenknijpen, maar kom er niet bij. Wie weet de oplossing?
Groet, Willem

tekkel30 (0), 8 jaar geleden

Je bent sneller om de gehele bumper eraf te halen ,de grill zit ook zo vast op de bumper.
vaak snijden ze de rubberen noppen af en vervangen ze door nieuwe.

Taurus48 (0), 8 jaar geleden

De hele bumper er af? Wat een klus om enkel de koplampunit uit te krijgen. Of doe ik iets verkeerd en is er een andere manier om de unit er uit te krijgen zonder al dat gesloop?

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Bumper is er zo af , 10 minuten en dan heb je rustig aan gedaan.

Taurus48 (0), 8 jaar geleden

Mooi. dan zal ik dat maar eens bekijken bij mijn Mits met bijna 300.000 op de klok.
Die noppen aan de bovenzijde van de grill moet ik dan sowieso afsnijden?
Overigens zie ik onder mijn gebruikersnaam Professional. Maar jullie hadden waarschijnlijk al wel door dat dat Particulier of Beunhaas moet zijn....
Ik zie ook Tekkel30 antwoorden. Is het Carismaforum voorgoed uit de vaart?
Dank zover...

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Afsnijden hoeft niet , voorzichtig met een zijkniptang er onder en je wrikt ze er uit.

tekkel30 (0), 8 jaar geleden

Carismaforum is gestorven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.