Mitsubishi Carisma 1.6 GLi: Hoe doet deze auto het op LPG3

Bouwjaar: 1998

Hallo,

WIj hebben ons oog laten vallen op een Carisma 1.6 GLi Comfort 16v op LPG3 met 137.000 km op de klok.

Voordat wij ons als leek hierin storten hebben wij de vraag wat wij hiervan kunnen verwachten.
Wij willen graag weten waar wij op moeten letten voordat wij de auto zouden kopen.
Daarnaast willen wij graag weten hoeveel kilometers de moter van de Mitsubishi aan kan voordat hij de geest zal geven.

Hopenlijk ontvang ik genoeg informatie om een beslissing te kunnen maken. Wij hebben namelijk ook nog een skoda octavia van 2000 op lpg3 met 130.000 km op de klok op het oog.

Met vriendelijke groet,
Fam Wiersma

Marije1975

Geplaatst door Marije1975 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abunsc (0), 18 jaar geleden

Hallo Marije!

Ik heb 3 jaar geleden een Carisma 1.6 uit 1998 met LPG-G3 gekocht. Er stond toen 148.000 km op de teller, nu 236.000 km. Ik heb één probleem gehad: de benzine pomp had het begeven. Voor de rest geen problemen. Ik hoef tussen de beurten (15.000 km) geen olie bij te vullen. Veel olie bijvullen geeft aan dat een reviesie aan de moter eraan zit te komen. Een kennis heeft inmiddels meer dan 300.000 op de teller staan. Ik verwacht dat de motor nog heel wat kilometers aan kan.

Zelf heb ik een ANWB aankoopkeuring laten doen, waar o.a. kilometerstand gecontroleerd wordt met de Nationale Autopas (kilometerteller fraude) en de technische staat van de auto opgenomen wordt. In mijn geval bleken de remschijven (zitten alleen voor) versleten. De verkoper heeft de schijven en remblokken vervangen waardoor ik de kosten van de keurig ruimschoots terug had bespaard aan onderhoud.

Ik heb het idee dat de Octavia van binnen wat ruimer is. Wat ik in mijn Carisma mis is een derde 3-punts gordel achterin (en wat bagageruimte).

Anton

bmwk100lt (0), 18 jaar geleden

Doet het prima, vind het vermogen alleen wat weinig maar dat wist ik van te voren, kan nog prima mee komen dus geen probleem. Best zuinig met 1:12 gemiddeld op LPG en ik lach me een kriek met tanken. Technisch geen problemen en er staan nu 190k lpg km op de teller

daniel hoeberichts (0), 18 jaar geleden

hallo, ik heb nu 1 jaar een carisma met 185.000 op de teller, op lpg g3 met prins systeem, rijd echt heerlijk en is een degelijke auto alleen heb continu problemen met storing in de g3 computer.
voor de rest geen problemen gehad. vraag bij aankoop mischien wat extra garantie om problemen met evt. storingen op te lossen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.