Mitsubishi Lancer: Kachel lauw

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Enige tijd geleden heb ik de koppakking vervangen, waterpomp en thermostaat.
Maar de kachel word niet warm. De aanvoerslang is heet, en de afvoer blijft koud. Heb hem proberen door te spoelen. Op de afvoerslang gespoeld en het water kwam er aan de aanvoerkant net zo hard uit. Vanuit de aanvoerkant kwam er aan de afvoerkant bijna niets uit. Een miesserig straaltje. Ik heb geen idee of dat zo hoort.
Is de kachelradiateur defect, of is het iets anders.

DenneD

Geplaatst door DenneD (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jogti (0), 14 jaar geleden

termostaat ff nakijken of die nog goed is

DenneD (0), 14 jaar geleden

Thermostaat is goed. Dit is trouwens de derde al. Drie stuk lijkt me sterk.
Ik som even op wat er aan de hand is.

Bovenste slang naar radiateur - heet
Onderste slang naar radiateur - koud
(Ook thermostaat uit thermostaathuis gelaten en dan word de onderste slang wel warm)

- Alles 100% ontlucht. Via de ontluchtingschroef en daarna nogmaals via de kachelslang. Ook nog geprobeerd door de auto aan de voorkant hoger te zetten.

Slang van de kachel word heet, maar slang vanaf de kachel naar de waterpijp blijft koud. Als ik de slang van de kachel aftrek (retour) dan komt er geen water uit. Wel als ik gas geef, dan komt er koud water uit maar anders niet. Aanvoer slang van de kachel afgehaald. Komt wel heet water uit, maar niet erg snel. dat water is overigens heet.

Ook de onderste slang van de radiateur blijft koud. Die heb ik van de thermostaat afgehaald om te kijken. Ook daar stroomt het water niet erg hard door. Zelf heb ik het idee dat deze leidingen altijd onder druk moeten staan, waardoor hij dus snel cirucleerd. Ik heb het idee dat het te lang in de radiateur blijft zitten waardoor deze weer afkoelt voordat het uiteindelijk rond gepompt word.

Waterpomp is net 10dkm vervangen, en toen was het precies hetzelfde.

jogti (0), 14 jaar geleden

hmm je zou zeggen dat je alles heb gehad, heb je ook de kachel aangezet tijdens het ontluchten?
en anders zou ik even naar een garage rijden vragen wat hun er van vinden

DenneD (0), 14 jaar geleden

Nee. die heb ik niet aangehad. Ik blijft het vreemd vinden dat het water er zo langzaam uit stroomt, uit die slangen. Moet dat niet snel gaan, zeg maar eruit spuiten

jogti (0), 14 jaar geleden

normaal gesproken wel ja, ik zou gewoon ff bijvullen met koelvloeistofen opnieuw ontluchten met de motor en de kachel aan

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.