Mitsubishi Galant: koelvloeistof verdwijnt af en toe uit expantievat

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 TD

Sedert enige tijd dien ik regelmatig het expantievat bij te vullen en zelfs de radiator. Ik zie nergens een uitwendig lek. Soms is het een tijdje verdwenen en dan weer opnieuw. De motorolie ziet er ok uit en er komt ook geen witte of grijze rook uit de uitlaat. De motor start ook zonder problemen zowel koud als warm. Ik zie ook geen nat aan de voetmatten en de ruiten bedampen niet. De auto rijdt prima en heeft geen verlies aan prestatie. Ik heb wel vernomen dat dit model nogal week is aan scheurtjes in de cilinderkop. Maar ik laat nog alles wat het is want zo'n cilinderkop alleen kost al tussen de 450 en de 700 Euro bij schadebedrijven. Probleem dan ook is dat je niet zeker bent van de vervangen cilinderkop. Mag ik informeren naar jullie ervaringen omtrent dit probleem

De Visscher

Geplaatst door De Visscher (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (30) PRO, 18 jaar geleden

lucien de echte oplossing heb ik niet voor je maar zet eerst eens het koelsysteem onderdruk en kijk dan of je wat ziet laat hem desnoods een poosje staan.
mocht dat niets uitwijzen laat hem dan warm draaien en laat de koppakking testen want dan kun je ook al is de lekkage nog zo klein toch zien of er een lekkage in de kop of koppakking aanwezig is.
groetjes can.

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zal 9 kansen op 10 een gesprongen cilinderkop zijn, de cilinderkop er af halen en laten testen op inwendige lekkage, heb er vroeger 10tallen zo gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.