Mitsubishi Carisma: Koplamp Verwijderen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

Mijn vraag is hoe krijg ik de koplamp uit de auto aan de bestuurderszijde. Er zitten 2 pijpen in de weg, volgens mij van de airco. Dus ik kan niet bij de bouten. Weet iemand hoe je hier makkelijk ruimte kan maken?

B.V.D.

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abunsc (0), 17 jaar geleden

Ik heb zelf een Carisma 1.6 HB uit 1998, dus geen diesel maar wel met airco. Daarvan heb ik 20 juni de linker koplamp vervangen. Er was op de snelweg iets in gevlogen. Volgens het werkplaatshandboek moet de gril even gedemonteerd worden. Om dat te doen moet de bumper er af...
Ik kon de totaal 4 bouten los krijgen en met een beetje bruut geweld kon ik de unit verwijderen zonder de gril te verwijderen. Daarna de nieuwe unit erin gezet en de hoogteverstelling van de oude unit op de nieuwe overgezet en de lamp afgesteld. Het was meer werk dan ik verwachtte en kostte mij 2,5 uur. Ik begon pas om 21:00...

Succes,

Anton

Safrane10698 (0), 17 jaar geleden

ja het ging om een vriend van mij. Echter hij heeft het al bij een garage laten doen. Deze deed er ook 2.5 uur over. Maar goed bedankt voor de reactie.

abunsc (0), 17 jaar geleden

Gisteren heb ik ook de rechter koplamp vervangen door een nieuwe (55 euro). De oude lamp had kleurverschil met de nieuwe linker koplamp en dat vond de APK keurmeester niet goed. Ik heb juist bij de rechter koplamp onderdelen van de airco zitten, maar gelukkig kon ik alle 4 moeren losdraaien. Bij de linker koplamp waren de twee lastigste moeren vastgeroest en draaide de bouten door in het plastic. Met de rechter koplamp was ik sneller klaar.

Anton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.