Mitsubishi Space Wagon: koplampen blijven branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 turbodiesel

Wanneer ik de lichten uit zet blijven deze branden, zet ik het contact aan dan gaan ze wel uit, zet ik het contact terug uit dan gaan de lichten terug aan.
Enkel bij een aantal keer contact op en af zetten blijven ze uit.
Tijdens het rijden gaan de wijzers in het dashbord aan het schommelen en begint het controlelampje van de batterij zachtjes te branden.

Als de lichten blijven branden en ik trek het betreffende relais er uit, doven de lichten en deze blijven ook uit als ik het relais terug plaats.

Alternator heb ik al laten testen en deze is goed en laadt goed bij, extra massa kabel bijgelegd en relais van de koplampen is reeds vervangen.

Heeft iemand ervaring met dit probleem.

kdz

Geplaatst door kdz (60) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nicot9 (0), 14 jaar geleden

Geen ervaring met dit probleem, maar kijk is naar de deur contacten (bij de space wagon gaan de lampen pas uit als de bestuurdersdeur geopend wordt) of als je natuurlijk de lampen op stuurschakelaar uitzet. Wellicht heeft EEA met elkaar te maken.(pekelwater in de deurschakelaar?)

Nico

Mister J (0), 14 jaar geleden

Branden de lampen volop of heb je het idee dat er een lekstroom is?
ik weet wel dat space wagon nog wel eens last hebben van slechte stekkers bij je a stijl bij je voeten achter de kap. kan de moeite zijn om na te kijken.
heb het eens een keer gehad met een lancer en ruitenwissers die niet meer uit te zetten was.

gr Mr J

hofman (0) PRO, 14 jaar geleden

Is dit het oude of nieuwe model,als dit het oude model is heeft deze dan dagverlichting?

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

ICM met de schommelende wijzers en het flauw oplichtende dynamolampje moet ik toch wel concluderen dat je ergens last hebt van onvoldoende massa.

Groeten Marcel

kdz (60) PRO, 14 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reacties.
Even wat meer uitleg.
Het probleem komt enkel voor als de auto een tijdje gereden heeft, in koude toestand nooit.
Als de lichtschakelaar op uit staat en de koplampen blijven branden dan gaan die na een tijd vanzelf toch uit.
Die tijd verkort naargelang de wagen aan het afkoelen is.

Het is geen lekstroom, de lampen branden volop en het zijn enkel de koplampen die blijven die branden, niet de standlichten.
Hij heeft geen dagverlichting.
Klant had vertelt van een dynamolichtje maar dat blijkt nu het koelvloeistofniveaulampje te zijn, dit lampje brand niet altijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.