Mitsubishi Space Wagon: Koude motor sloeg stationair eerst af, nu teveel toeren!?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

Vorige maand sloeg mijn motor (op LPG) soms zomaar af tijdens het rijden en wilde daarna meestal ook niet starten op LPG. Rijden op benzine was geen probleem. De verdamper werd vervangen en hij sloeg niet meer af tijdens het rijden. Het probleem leek verholpen maar...

De volgende dag sloeg de (nog koude) motor af als ik de koppeling intrapte. Het toerental zakte langzaam weg en hij sloeg af. Na 5 minuten rijden, als de motor warm was, gebeurde dit niet meer. Dit afslaan was na een paar dagen over, maar de motor ging stationair draaiend teveel toeren maken, zo rond 1800 tot soms wel 2000. Daarbij maakte het niet uit of de motor koud of warm was. De garage heeft toen de motor gereset. Maar het hielp niet want...

Dit eerst afslaan-daarna teveel toeren-resetten-gedoe heb ik nu inmiddels 3x meegemaakt. Ook heeft de garage het stationaire toerental iets verhoogd (1000), maar het helpt allemaal niet.

Dit afslaan gebeurde overigens alleen op gas, niet op benzine. Het te hoge toerental stationair gebeurt zowel op gas als benzine. Ik heb een G3 installatie, door Vialle gebouwd en door Prins geschikt gemaakt voor Mitsubishi Sapcewagon.

De garage lijkt niet te kunnen vinden waar het aan ligt. Wie kan mij helpen/ vertellen waar het aan ligt?????

Met vriendelijke groet,

Henk

PS. Ik stond vandaag weer met een "brullende" motor voor de stoplichten en door een 30 km gebied kan ik rijden zonder gas te geven.....

Henk G.

Geplaatst door Henk G. (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan aan je koelvloeistof-temperaatuur-sensor liggen.

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het niet aan je benzine systeem ligt zou ik maar eens een bezoek je brengen aan een gas inbouw station

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Als je geen vacuumlekje ergens hebt, denk ik dat de gasklep positiesensor kapot is.
Brand er geen lampje op het dashboard van een motorstoring?.

Henk G. (0), 15 jaar geleden

[quote=primera p11]Als je geen vacuumlekje ergens hebt, denk ik dat de gasklep positiesensor kapot is.
Brand er geen lampje op het dashboard van een motorstoring?.[/quote]
Hoi,

Nee ik zie geen lampje branden op mijn dashboard.
Vandaag was het bij het rijden weer mis, ipv. teveel toeren bij ingetrapte koppeling, maakte hij te weinig toeren, en wilde afslaan. Toen de motor eenmaal warm was, bleef hij netjes stationair op 9000 toeren. Ik snap er werkelijk niks van. Overigens gaat het starten ook heel beroerd. Ik moet vol gas geven en de startmotor een paar seconden laten draaien, voordat hij aanslaat.

In ieder geval alvast bedankt voor jullie reacties, deze week gaat de auto weer naar de garage, ik zal jullie suggesties meenemen!

Hartelijke groet,


Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.