Mitsubishi 0: Krakend stuur Space Star

Bouwjaar: 2007

Hallo Forumleden,

Sinds 2 maanden ben ik de bezitter van een Space Star Shogun SE 1.6. Prima auto waar alles op zit, en waar ik ook zeer tevreden mee ben.

Een punt waar ik mij aan stoor, is het krakende stuur. Wanneer je aan het stuur draait, maakt niet uit welke kant op, dan hoor je een krakend geluid. Ook tijdens het rijden.
Wanneer kraakt het precies:
- Links/rechts sturen
- Wanneer je zachtjes op het stuur duwt
- tijdens het optrekken kraakt het ook soms
- Wanneer je over een hobbel rijdt

Al met al veel kraak wanneer je in de stad woont;-)

Wat kan dit zijn? Het lijkt op twee plastic onderdelen die elkaar raken op de een of andere manier... Voor mijn gevoel komt het kraken echt uit het stuur, en niet ergens beneden vandaan...

Meer Mitsubishi(Space Star) rijders met dit probleem?

Volgende week ga ik even naar de dealer, er zit nog garantie op...Toch wel fijn idee wanneer ik weet wat het probleem is.

Groet,
Raymond

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Patjuh8423 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hi Raymond,

Dit is een vaker voorkomend probleem bij mitsubishi's, Wij hebben in totaal vijf carisma's rijden met allemaal ditzelfde probleem stuur helemaal uit elkaar gehaald alle draai en scharnierpunten gesmeerd geluid werd wel minder maar ging bij geen van allen helemaal weg dealer adviseerd nieuwe stuurinrichting waarbij dan na een aantal jaar weer(misschien 2 jaar met mazzel)weer hetzelfde irritante geluid terug keert.wees dus blij dat je nog garantie hebt.

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Hoi Patjuh8423,

Mocht dat inderdaad het probleem zijn bij mijn auto, dan moet mijn Mitsubishi dealer dit probleem ook kennen lijkt mij. Er zit in ieder geval nog 10 maanden diamond garantie op, dat komt wel goed dus hoop ik.

Toch vreemd, de Space Star is van 2003, en heeft nog geen 29000 km gelopen...Je zou verwachten dat het zich dan bij meer km voordoet.

mitsuz (0) PRO, 16 jaar geleden

is het een krakend of piepend geluid tijdens het draaien van het stuur??
piepend geluid kan afkomstig zijn van bovenste keerring ingaande as van stuurhuis.
moet de dealer alles vanaf weten is speciaal vet voor ontwikkeld.

gr.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Het is vaak zo dat ze het moeten weten, maar op het moment dat je dit probleem voorlegt hebben ze dit nog noooooooit bij de hand gehad.
Ben jij de eerste die dit probleem heeft.

brunoo (0), 16 jaar geleden

Hoi Raymond,

Hier een lotgenoot. (Overigens al jaren spacestar rijdend naar volle tevredenheid verder !! = Super!). En ja, ook hier het gekraak. Al 2 maal meegemaakt. Na uitvoerige bestudering door diverse garage's én Mitsubishi, blijkt het een veel voorkomende klacht. Het probleem doet zich voor bij de schokbrekerkappen. Deze zijn van een soort kunststof. Beter had Mitsubishi kunnen kiezen hier voor een ander materiaal. Het blijkt dat het kunstof/plastic erg gevoelig is voor mankementen. Bij het scheuren / kapot gaan van een dergelijke kap, treed er een uitermate irritant krakend geluid op. Optrekken, heuveltjes, draaien... etc etc.... soms wel, soms niet. Soms ook weersafhankelijk... bij regen en vochtig weer iets minder. Door een complete demontage van de schokbrekers, kan een dergelijk kap vervangen worden, en is het probleem (voorlopig) weer opgelost. Advies is wel, rij met beleid over drempels en anders obstakels. Het probleem is terug voor je het weet. Tip ook om er zeker van te zijn dat dít het probleem is : > Duw enkele malen flink met de handen op de linker/rechter zijde van de auto. Wanneer het "gekraak" dan uiteindelijk tevoorschijn komt, dan is het bijna zeker dit "typische" Mitsubishi probleempje !!
Succes!

groetjes Brunoo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.